- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Bugarski poslanik kritikuje predsednika Slovenije zbog Skoplja: Ignorišete naša upozorenja

CC0 / Pixabay / Zgrada bugarskog parlamenta
Zgrada bugarskog parlamenta - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2021
Pratite nas
Bugarski evroposlanik Angel Džambaski kritikovao je izjavu slovenačkog predsednika Boruta Pahora da je Severna Makedonija učinila sve što je mogla, pa čak i više od toga na putu ka EU, a zauzvrat nije dobila ništa. On kaže da u Evropi ne vide ili ne žele da vide ono na šta upozorava Sofija – da Skoplje ne uvažava prava svojih građana.
Pahor je to rekao na Bledskom strateškom forumu, izrazivši istovremeno podršku Skoplju.
Džambaski u postu na Fejsbuku pita zbog čega Bugarska i dalje registruje vandalske napade na bugarske simbole u Severnoj Makedoniji a makedonski Bugari trpe pritisak, a Pahora pita da li shvata šta čeka Brisel ako se ispostavi da je Severna Makedonija „trojanski konj“ u EU.
„Želim da obavestim Pahora i njegove istomišljenike koji, dolazeći u Skoplje ili primajući skopsku političku elitu, nastupaju sa izjavama iza kojih je pokušaj da se ugodi. Bugarska je učinila sve, pa čak i više od toga kako bi pokazala šta se krije iza osmeha premijera Severne Makedonije i ‘proevropske’ Severne Makedonije. A vi – ili to ne vidite ili ne želite da vidite “, napisao je Džambaski u postu uz koji je stavio hešteg – Makedonija je Bugarska.
Podsetimo, bugarski predsednik Rumen Radev je takođe učestvovao na Bledskom strateškom forumu i tom prilikom je rekao da Skoplje nije spremno za članstvo u EU jer nije u stanju da poštuje princip jednakosti svojih građana.
Zastava Bugarske - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2021
Bivši bugarski ministar: Zaev pokušava da trguje univerzalnim vrednostima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala