Bivši talibani sa oružjem pre njihovog predavanja u Džalalabadu, 2015. - Sputnik Srbija, 1920
Kriza u Avganistanu
Najnovije informacije, fotografije i video snimci, kao i reakcije iz celog sveta na novonastalu krizu u Avganistanu...

Peskov: Rusiji je važno da Avganistan ne postane utočište za teroriste

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaPortparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov
Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2021
Pratite nas
Rusija je pre svega zainteresovana za to da Avganistan ne postane utočište za terorističke pokrete, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov u intervjuu televiziji „Izvestija“ na Istočnom ekonomskom forumu.

„Pokret ‘Taliban’ (organizacija zabranjena u Rusiji) je već formirao neku vrstu vlasti i, koliko znamo, imenovali su određene funkcionere. Ali ćemo tek videti koje će prve korake preduzeti talibani za kormilom Avganistana. Za nas je, naravno, pre svega važno da Avganistan ne postane utočište za veliki broj terorističkih grupa, kako je to bilo svojevremeno pre 20 godina“, rekao je Peskov.

Portparol Kremlja je naveo da bi avganistanske vlasti trebalo da preduzmu „energične mere“ za suzbijanje trgovine narkoticima.
Početkom avgusta talibani su pokrenuli ofanzivu na vladine snage u Avganistanu. Talibani su 15. avgusta ušli u glavni grad i preuzeli kontrolu nad predsedničkom palatom. U noći 16. avgusta predstavnik talibanske političke kancelarije Muhamed Naim izjavio je da je rat u Avganistanu završen, a da će oblik vladavine u državi uskoro biti ustanovljen. Jedina oblast koju talibani ne kontrolišu je pokrajina Pandžšer severoistočno od Kabula, jedan od najmanjih regiona u zemlji po površini i broju stanovnika.
Bivši talibani sa oružjem pre njihovog predavanja u Džalalabadu, 2015. - Sputnik Srbija
Kriza u Avganistanu
5 Septembar 2022, 13:06
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala