- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski nutricionista: Tri ruska jela pripremaju organizam za hladnije vreme

© Fotolia / VankadTegla sa kiselim krastavcima
Tegla sa kiselim krastavcima - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2021
Pratite nas
Tradicionalna ruska kuhinja može mnogo doprineti zdravlju. Kako je rekla dijetolog Galina Iljenko, za nas možda uobičajeni proizvodi mogu poboljšati rad mozga, lako se vare i hrane organizam neophodnim vitaminima, kiselinama i hranljivim sastojcima.
Specijalista je za portal „Doktor Piter“ navela tri ruska proizvod koja organizam mogu pripremiti za hladnije vreme, a to su usoljena haringa, kiseli kupus i kiseli krastavci.
Usoljena haringa sadrži veliku količinu masnih kiselina omega-3, koje srcu pružaju zaštitu od ateroskleroze, jačaju imunitet i nervni sistem. Pored toga omega-3 kiseline pomažu u radu mozga i normalizuju vid. Riba je takođe i odličan izvor vitamina A, D i E koji razlažu masti o organizmu. Kako bi se smanjila količina soli u organizmu dijetolog je savetovala da se riba potopi u vodu i konzumira u malim količinama.
Ona je navela i da se kiseli kupus odlično vari. Pored toga, bakterije koje stvaraju metabolite (produkte metabolizma) omogućavaju da se održi pravilna funkcija želuca i creva. Kako bi kiseli kupus bio koristan za organizam potrebno je da se konzumira 80-120 grama pre glavnog obroka. Na ovaj način će kupus stimulisati apetit, nahraniti organizam vitaminima i hranljivim sastojcima i poboljšati varenje.
Kiseli krastavci su korisni fermentisani proizvod. Čak će i mala količina kiselih krastavaca pojačati lučenje želudačnog soka i poboljšati varenje, rezimirala je Iljenko.
Sirovo meso može biti izvor mnogih bakterija... - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2021
Ruski doktor otkriva šta ne treba jesti sa mesom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala