- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zverev žestoko po Cicipasu: To nije normalno!

© AP Photo / Darron CummingsNemački teniser Aleksander Zverev
Nemački teniser Aleksander Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2021
Pratite nas
Aleksandar Zverev, peti teniser sveta, prokomentarisao je odlazak Stefanosa Cicipasa u toalet na meču protiv Endija Marija koji je podigao mnogo prašine u svetu tenisa.
Atmosfera ne bi bila tako uzavrela da je Cicipas to prvi put uradio, ali s obzirom da se ponavlja, odnosno da se stalno zadržava u toaletu više od sedam-osam minuta, onda je i protivnicima dozlogrdilo.
Endi Mari protestuje kod supervizora na US openu 2021 u prvom kolu protiv Stefanosa Cicipasa  - Sputnik Srbija, 1920, 31.08.2021
SPORT
Mari poludeo zbog slučaja „toalet“ – i osuo paljbu po Grku!
Endi Mari žestoko je protestovao kod supervizora turnira, a zatim je i na konferencije za medije izjavio da je izgubio poštovanje za Stefanosa zbog načina na koji se ponašao.
Dan kasnije novinare je zanimalo šta na to ima da kaže Zverev, s obzirom da je Cicipas to ponovio protiv njega na Rolan Garosu, kao i nedavno na Mastersu u Sinsinatiju.
„Ponovo je to uradio i dešava se na svakom meču. Nije normalno. Meni se desilo na Rolan Garosu, Novaku takođe i to u finalu. Mislim da se i Krajinović u Hamburgu bunio, zatim je ponovio isto protiv mene u Sinsinatiju i evo sada ovde. Mislim da teniseri sve više obraćaju pažnju na to“, rekao je Zverev.

„Da budem iskren, on je treći teniser sveta. Jedan je od najboljih u onome što radi i zato mislim da mu sve ovo ne treba. Ovakve stvari dešavaju se na juniorskim turnirima, na fjučersima, možda i na čelendžerima, ali ne i kada ste treći na svetu“, dodao je.

Zverev je svestan da je teniserima dozvoljeno da imaju pauze za toalet, ali poziva na poštovanje između igrača.
„Da, dozvoljeno je to da se radi, ali to je kao nepisano pravilo među nama teniserima. O tome sam i pre pričao, da ja lomim rekete, 'poludim' nekada na terenu i tako neke stvari, ali ponosan sam na to što što gubim i pobeđujem igrajući tenise – na terenu“, kazao je Nemac.
Peti teniser sveta u Sinsinatiju optužio je Cicipasa da je nosio telefon dok je išao u toalet i da ga je koristio u pauzi, što je, naravno, zabranjeno da se radi.
Endi Mari - Sputnik Srbija, 1920, 31.08.2021
SPORT
Gde je toalet, a gde svemir? /video/
„U Sinsinatiju me nisu pitali to pitanje, što mi je bilo čudno jer bih odgovorio iz srca, iskreno. Bio je u toaletu više od deset minuta i u tom trenutku otac mu je nešto kucao na telefonu. Zatim je izašao iz toaleta sa potpuno drugačijom taktikom. I to su svi videli. Potpuno je promenio plan igre“, kazao je Zverev.
„Pomislio sam: 'Ili se radi o magičnom mestu ili je komunicirao sa nekim'. Ali, sa druge strane ne želim da ga unižavam. On je sjajan teniser, treći je na svetu s razlogom. Međutim, isto tako verujem da bi trebalo da postoji nivo poštovanja između tenisera. To je i Endi Marej rekao. Da, nekada sigurno ide u toalet jer mu se ide. Naravno da je to moguće, ali i dešava se baš često“, dodao je nemački teniser.
U nastavku turnira oči javnosti biće dodatno uprte u Stefanosa Cicipasa koji je jedan od favorita za titulu na US openu.
Atomska borba u Njujorku – Mari „ispustio“ Cicipasa posle skoro pet sati drame!
Mari poludeo zbog slučaja „toalet“ – i osuo paljbu po Grku!
Gde je toalet, a gde svemir? /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala