- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Mari poludeo zbog slučaja „toalet“ – i osuo paljbu po Grku!

© AP Photo / Seth WenigEndi Mari protestuje kod supervizora na US openu 2021 u prvom kolu protiv Stefanosa Cicipasa
Endi Mari protestuje kod supervizora na US openu 2021 u prvom kolu protiv Stefanosa Cicipasa  - Sputnik Srbija, 1920, 31.08.2021
Pratite nas
Endi Mari se oglasio posle meča i poraza od Stefanosa Cicipasa u prvom kolu US opena. Iskusni Britanac je mladog Grka optužio za nesportsko ponašanje i rekao da je „izgubio svo poštovanje“ prema njemu.
Cicipas je pobedio Marija sa 3-2 u setovima posle velike borbe i skoro pet časova igre.
Dramatični deo meča desio se između četvrtog i petog seta, kada je Cicipas ponovo, kao i u mnogo mečeva pre ovog, otišao do toaleta i tamo se zadržao duže od očekivanog – gotovo deset minuta.
„Ne radi se o tome što je otišao sa terena, već o tome koliko je vremena tamo proveo. Pričao sam sa svojim timom o tome pre meča i rekli su mi da to očekujem i da se pripremim, ako stvari ne budu išle u njegovu korist“, rekao je Mari i nastavio:
„Ali, radi se o tome što ne možete da se pripremite na to kako će to uticati na vas fizički. Kada igrate ovoliko brutalan meč, potpuno se ohladite ako pauza bude sedam, osam minuta. Za to možete mentalno da se pripremite koliko hoćete, ali je činjenica da fizički utiče na vas kada imate tolike pauze nekoliko puta u meču“.
Pauza između četvrtog i petog seta nije bila jedina koju je Cicipas uzeo, a Mari, kao i mnogi drugi ljudi iz tenisa, veruje da su ovakvi potezi Grka više taktički nego „iz moranja“.
„Potrefilo se da je svaki put to bilo pred moj servis. Kada je uzeo medicinski tajm-aut, mislim da sam ja neposredno pre toga osvojio treći set. Takođe, u četvrtom setu sam imao 0:30 na riternu, on je baš tada odlučio da ode da promeni reket, ili uradi šta god je uradio“.
Mari ne veruje u slučajnosti, baš kao što ni Zverev nije verovao Cicipasu koji je u meču u Sinsinatiju otišao u toalet sa telefonom, da bi kasnije njegov otac i trener na tribinama bio snimljen kako sa nekim razgovara.
„Ne može biti slučajnost da se to dešava u tim trenucima. Mislim da nije imao nikakve probleme. Meč je trajao još oko dva i po sata posle toga, a on je bio potpuno u redu, kretao se sjajno. Razočaran sam jer mislim da je to uticalo na konačan ishod meča. Ne kažem da bih nužno pobedio (da to nije radio), ali mislim da su te pauzice uticale na sve što se dešavalo“, objasnio je trostruki Grend slem šampion.
Sada već 34-godišnji Mari ističe da ceni Cicipasove teniske kvalitete, ali ne i ljudske.
„Cenim ga poprilično. Mislim da je briljantan igrač, da je sjajno imati ga u tenisu, ali ja stvarno nemam vremena za to što on radi. Izgubio sam svo poštovanje koje sam imao prema njemu“.
Britanac je pozvao na promenu pravila, odnosno na ograničavanje pauzi za toalet.
„Mislim da je sve ovo veoma glupo i da moraju da se promene pravila jer to nije dobro ni za sport, ni za TV, ni za navijače. Nije dobro ni za igrače. Umesto da sedim ovde posle meča protiv jednog od najboljih tenisera sveta i pričam koliko je on fantastičan, koliko je bilo sjajno da ovako odigram posle svega što mi se desilo u poslednje četiri godine, ja sedim ovde i pričam o pauzama za toalet, medicinskim tajm-autima i ostalim odlaganjima u meču. To je užasno. Ne mislim da bi tako trebalo da bude“, ističe Mari.
Nekada prvi teniser sveta nije želeo da njegova pres-konferencija prođe kao što je prošla, ali...
„Rekao sam Nikoli da ne želim da dođem na pres jer sam znao da ću sedeti ovde i da će izgledati kao da ga 'razvlačim'. To me nervira jer izgledam ogorčeno jer sam izgubio meč, ali kunem vam se, rekao bih isto i da sam pobedio. Sve što se desilo nije imalo nikakvog smisla i on to zna“, podvukao je Mari.
Loša noć za Srbe – Olga pobedila Amerikanku, svi ostali izgubili
Kontroverzni teniser ponovo divljao – nastradao Lajovićev suncobran /video/
„Neću zaboraviti Srbiju zbog Kine; Šta će uraditi Nole? Što bi rekao Matija Bećković – ćeraćemo se“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala