- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zlatne suze srpskog heroja: Hvala porodici, hvala Srbiji! /video/

© Foto : Paraolimpijski komitet SrbijeDragan Ristić
Dragan Ristić - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2021
Pratite nas
Dragan Ristić, srpski paraolimpijac, osvojio je zlatnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Tokiju ostvarivši najbolji rezultat u takmičenju vazdušnom puškom na deset metara, posle čega je konstatovao da je time zaokružio svoju karijeru.
Ristić je višestruki šampion Evrope i sveta, a svoje sjajne veštine nagradio je zlatom i na Paraolimpijskim igrama.
„Dobro je sve, kad sve saberem, sve je odlično, uspeo sam kvalifikacije da uradim kao na treningu, imao sam možda krug, dva manje, u prvoj seriji sam osetio tenziju i pritisak, ali kada je sve stalo uspeo sam da uradim kvalifikacije kako treba. Posle je sve nekako brzo išlo, nismo imali vremena da razmišljamo o finalu“, naveo je Ristić za RTS.
A u finalu – sjajan!
„Kada sam video da je prvih pet metaka prošlo izvanredno, osetio sam da mogu dalje i krenuo hitac za hicem. Imao sam prednost čak i veću od jednog kruga, to mi je dalo samopouzdanje, ne samo da ću uspeti da osvojim medalju, već da ću stići do zlata“.
Dragan Ristić - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2021
SPORT
Zlato za Srbiju u Tokiju!
Ristić je kompletirao sjajnu karijeru, regionalnim, evropskim i svetskim medaljama dodao je i olimpijsku.
Medalju je pokazao u uključenju za RTS:
„Pravo zlato“, prokomentarisao je uz osmeh, a potom su ga preplavile emocije i u suzama je zahvalio svima koji su bili uz njega, naročito porodici.
„Za dolaženje do ovog cilja potrebna je velika ekipa, porodica na prvom mestu. Hvala im mnogo, hvala mom klubu. Greota je da pominjem, možda nekoga izostavim, pozdrav za mog oca koji je bio moj prvi asistent na početku, hvala porodici, supruzi, sinu, hvala svima, celoj Srbiji“, naveo je Ristić.
Uz srpskog paraolimpijca bio je Vladimir Pajić, kao asistent i trener.
„Osećanje je olakšanja posle svega što smo od 2017. godine na ovamo radili, ovo je kruna njegovog rada i posvećenosti, kruna svih nas. Daleko od toga da je sve ovo slučajno, rekao bih da je slučajnost kada Dragan i njegove kolege ne osvoje nešto, s obzirom na rezultate koje postižu“.
Pajić je otkrio i detalje sa takmičenja.
„Streljaštvo je sport koji je u vezi sa unutrašnjim momentom sportiste. Negde na početku kvalifikacija, na nekom sedmom metku, videli smo da nešto kuva, smirili smo se i to je najvažnije, povezanost trenera i takmičara, da postoji poverenje i energija, dok na kraju suštinski dolazi njegovo umeće“, istakao je Pajić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala