Bivši talibani sa oružjem pre njihovog predavanja u Džalalabadu, 2015. - Sputnik Srbija, 1920
Kriza u Avganistanu
Najnovije informacije, fotografije i video snimci, kao i reakcije iz celog sveta na novonastalu krizu u Avganistanu...

Peking: Slučaj Amerike u Avganistanu pokazuje da su vojne intervencije osuđene na neuspeh

© AFP 2023 / BANARAS KHAN Američki vojnici u svojoj vojnoj bazi u drugom najvećem gradu Avganistana, 23. januara 2002. godine
Američki vojnici u svojoj vojnoj bazi u drugom najvećem gradu Avganistana, 23. januara 2002. godine - Sputnik Srbija, 1920, 31.08.2021
Pratite nas
Povlačenje američkih snaga iz Avganistana dokazuje da je vojno mešanje u unutrašnje stvari drugih država osuđeno na neuspeh, izjavio je zvanični predstavnik Ministarstva inostranih poslova Kine Vang Venbin.
"Povlačenje američkih snaga iz Avganistana pokazuje da su proizvoljne vojne intervencije u drugim državama, kao i politika nametanja svojih sopstvenih vrednosti i socijalnog sistema drugim državama osuđene na neuspeh", rekao je kineski diplomata na konferenciji za štampu.
Sinoć je Pentagon saopštio da su završili povlačenje američkih trupa iz Avganistana i završili misiju u Avganistanu dugu 20 godina. Aerodrom u Kabulu, odakle je vršena evakuacija stranaca i saveznika, prešao je pod kontrolu talibana (organizacija zabranjena u Rusiji). Predstavnik pokreta "Taliban" Zabiulah Mudžahid saopštio je da su SAD pretrpele poraz i da nisu postigle svoje ciljeve u Avganistanu.
Talibani na pragu Kandahara? - Sputnik Srbija, 1920, 31.08.2021
Kriza u Avganistanu
Težak poraz talibana u odmetnutoj provinciji Pandžšir
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala