Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Sastanak ministra Stefanovića sa zamenicom ministra odbrane Ruske Federacije

© Foto : Sputnjiku ustupilo Ministarstvo obrane Republike Srbije /Jovo Mamula/Nebojša Stefanović i Tatjana Ševcova na sastanku
Nebojša Stefanović i Tatjana Ševcova na sastanku - Sputnik Srbija, 1920, 30.08.2021
Pratite nas
Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović sastao se danas sa zamenicom ministra odbrane Ruske Federacije Tatjanom Ševcovom koja boravi u prvoj zvaničnoj poseti Republici Srbiji.
Stefanović je na početku sastanka izrazio zahvalnost Ruskoj Federaciji na kontinuiranoj podršci po pitanju očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije i principijelnom nepriznavanju takozvanog Kosova.
Ministar je istakao da je saradnja u oblasti odbrane sa Ruskom Federacijom na istorijskom vrhuncu što pokazuje i sinoć otvoreno takmičenje „Čuvar reda“ u Kraljevu, a čija je organizacija u okviru „Međunarodnih vojnih igara 2021“ ove godine prvi put poverena Srbiji.
Kako je ocenio, susreti na najvišem nivou svakako doprinose održavanju visokog nivoa naše saradnje u oblasti odbrane, čiji su najjači segmenti vojno-ekonomska i vojno-tehnička saradnja.
Zamenica ministra odbrane Ruske Federacije Ševcova, zadužena za budžet i finansije, istakla je da joj je zadovoljstvo što je imala priliku da lično prisustvuje svečanom otvaranju takmičenja „Čuvar reda” i prvi put poseti Srbiju sa kojom Ruska Federacija ima tradicionalno prijateljske odnose i kojoj je ove godine poverila da bude jedan od 11 zemalja domaćina Međunarodnih vojnih igara.
Ona je visoko ocenila saradnju u oblasti odbrane i istakla da će se ona i u narednom periodu razvijati, posebno u vojno-tehničkoj, vojno-obrazovnoj i vojno-vojnoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Republike Srbije.
Zamenica ministra odbrane Rusije Tatjana Ševcova - Sputnik Srbija, 1920, 30.08.2021
SRBIJA
Šojguova zamenica: Srbi i Rusi spremni da žrtvuju sve zarad slobode /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala