Bivši talibani sa oružjem pre njihovog predavanja u Džalalabadu, 2015. - Sputnik Srbija, 1920
Kriza u Avganistanu
Najnovije informacije, fotografije i video snimci, kao i reakcije iz celog sveta na novonastalu krizu u Avganistanu...

Talibani ubili pevača posle zabrane puštanja muzike /video/

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaTalibani posle smene vlasti u Avganistanu
Talibani posle smene vlasti u Avganistanu - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2021
Pratite nas
Talibani su ubili avganistanskog pevača Favada Andarabija samo nekoliko dana nakon što su poručili da će zabraniti puštanje muzike na javnim mestima, prema navodima ministra u bivšoj vladi, prenosi Al Arabija.
„Pevač Favad Andarabi je brutalno ubijen u selu Andarab blizu doline Pandžšir, gde deluju snage pokreta otpora protiv talibana“, objavio je na Tviteru bivši avganistanski ministar unutrašnjih poslova Masud Andarabi, prenosi Tanjug.
Talibani (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji) zabranili su puštanje muzike u javnosti, a njihov portparol Zabihulah Mudžahid je izjavio za Njujork Tajms da je muzika zabranjena u islamu.
„Muzika je u islamu zabranjena, ali nadamo se da možemo da ubedimo ljude da ne rade takve stvari, umesto da vršimo pritisak na njih“, rekao je Mudžahid.
Najveća avganistanska pop pevačica Arjana Sajid objavila je 21. avgusta na Instagramu da je uspela da pobegne iz zemlje i da je na putu za Istanbul.
Talibani pokušavaju da se oglašavanjem u javnosti prikažu u umerenijem tonu u poređenju sa vladavinom iz 1996.-2001.,ali i dalje postoji bojazan, pogotovu kod žena, od povratka Avganistana represivnom režimu koji podrazumeva striktno poštovanje strogih islamskih zakona.
Američki marinci u polju maka u Avganistanu - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2021
Kriza u Avganistanu
Talibani zabranili proizvodnju maka, skočila cena opijuma
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala