- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Vremenske nepogode otkazale trku u Belgiji!

© AP Photo / Francisco SecoDetalj sa otkazane VN Belgije – Formula 1
Detalj sa otkazane VN Belgije – Formula 1 - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2021
Pratite nas
Velika nagrada Belgije, 12. trka ovogodišnjeg šampionata Formule 1, otkazana je zbog obilnih padavina, te je Maks Ferstapen proglašen pobednikom, iako je trka trajala samo tri kruga iza bezbednosnog vozila.
Trka za na stazi Spa-Frankošamp trebalo je da krene u 15 časova, ali ni tri i po sata kasnije vozači nisu uspeli da se trkaju, već su samo odvozili tri kruga iza „sejfti kara“ i odmah se vratili u boksove.
Organizatori 12. trke šampionata Formule 1 procenili su da staza nije bezbedna i ovog vikenda nije bilo očekivane borbe između Maksa Ferstapena i Luisa Hamiltona.
Maks je i proglašen za pobednika, drugo mesto pripalo je Džordžu Raselu, a treće Luisu Hamiltonu – na osnovu plasmana u kvalifikacijama. Prvih deset u plasmanu dobiće polovinu bodova jer nije odvozano 75 odsto trke.
Organizatori Velike nagrade Belgije znali su da ih za vikend očekuje jako loše vreme, te smo u subotu dobili spektakularne kvalifikacije u kojima viđen incident Landa Norisa, dok je Džordž Rasel neočekivano došao do drugog mesta.
U nedelju je trebalo da na stazi gledamo spektakl, ali procena je bila da staza nije bezbedna i na veliku žalost ljubitelja trkanja uskraćeni smo za šou.
A, možda je tako i bolje. Ko zna koliko bi opasnih incidenata bilo, i sa te strane je logično da se prvo razmišlja o vozačima, a tek onda navijačima.
Ruska vozačica Irina Sidorkova - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2021
Ruska tinejdžerka je senzacija auto-moto sporta /foto, video/
Detalj sa F1 trke za Veliku nagradu Mađarske (Hungaroring) - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2021
Veliki udes, pa šokantna pobeda Francuza u Mađarskoj! /video, foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala