- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Čović: Legenda četiri meseca naplati 645.000 – to je ljubav do poslednjeg evra

Nebojša Čović u emisiji Sputnjik sport: Miljanov korner
Nebojša Čović u emisiji Sputnjik sport: Miljanov korner - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2021
Pratite nas
Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda, govorio je o prošloj sezoni, bivšem treneru Saši Obradoviću, očekivanjima za narednu sezonu i budžetu...
U turbulentnoj sezoni koju su obeležili brojni problemi zbog virusa korona Zvezda je imala peh i sa trenerom, pošto je usred iste otpušten Saša Obradović.
Umesto Obradovića je na klupu došao Dejan Radonjić, vrativši se na mesto uspeha i na kraju ponovo osvojivši sve što se moglo osvojiti.
„U prošloj sezoni su nam se dogodile neke od najvećih radosti, ali i razočarenja u smislu imenovanja trenera od kojeg smo imali velika očekivanja. Mislim na Sašu Obradovića. Ne volim da pričam o tome, ali je neverovatno da legenda Crvene zvezde za četiri meseca naplati 645.000 evra. Priče o ljubavi u sportu, to je ljubav do poslednjeg evra kako bi napunili sopstveni džep. Svi koji pričaju o ljubavi u sportu mislim da nisu iskreni. Tačka“, rekao je Čović za „TV Prva“.
O odlasku Saše Obradovića predsednik crveno-belih je govorio i neposredno nakon što se isti desio, u emisiji Miljanov korner.
Čović je sezonu 2020/21 – u kojoj je Zvezda osvojila ABA ligu, Superligu Srbije i Kup – nazvao „najgorom koju je mogao da doživi" i objasnio zašto.
„Sezona 2020/21 je najgora koju sam mogao da doživim. U junu sam proslavio 52 godine boravka u košarci, kao igrač, trener, sportski radnik... Nikada nismo imali goru sezonu... Prvenstveno zbog korone, koja je uradila mnogo toga da teško funkcionišemo. Imali smo i veliki deficit u budžetu. Konkretno – planirano je 250.000 evra za putovanja“, rekao je Čović i dodao:
„Znate da igramo Evroligu, za koju smatram da je najjače takmičenje u svim sportovima u Evropi. Tu kad god pomenete ime nekog kluba, svima je prepoznatljivo. Mi smo potrošili oko 750.000 evra za putovanja, što je deficit od 500.000 evra. U budžetu smo imali planirano oko 1.750.000 evra za ulaznice, što dnevne, što sezonske. Prihodovali smo jedva 50.000 evra. Uspeli smo na kraju delom da umanjimo minus“.
Uprkos svemu, Čović podseća da je od njegovog boravka u klubu osvojeno 17 trofeja i poziva navijače da prodaja sezonskih karata počinje 6. septembra.
„Vodili smo računa da te karte budu primerene mogućnostima. Biće pušteno oko 4.900 karata, od toga 1.400 biće podeljeno vlasnicima karata iz prošle sezone, koji su platili, a nisu gledali. Sasvim je normalno da oni dobiju besplatno te karte. Bilo je polemike da li naplatiti nešto njima, ali bila bi velika bruka da smo to uradili. Biće uvedeno članstvo i dodatni stimulans – vakcinisani će imati ozbiljne popuste, a verujem da će se to zadržati i za prodaju dnevnih karata“.
Jasno je istakao budžet za narednu sezonu, dan nakon što je predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović rekao da je budžet njegovog tima „oko šest miliona evra“.
„Naš bruto budžet za prvi tim biće oko 5.100.000 evra. Nisu tu samo naknade za igrače, već i za menadžere, za stanove, obezbeđivanje automobila njima i nešto što treba da bude zakon, a ne poverenje, to je ugovor. Po zakonu o sportu morate da imate ugovor o radu i da imate ugovor o naknadi. Svi oni imaju određene obaveze prema državi. Takođe, istina je da dugujemo oko 30.000.000 dinara za PDV, ali to dugujemo kao posledicu korona udara. Nemam šta da krijem. Mi smo iz UPPR izašli 2015. godine. Mi smo s Poreskom upravom pokušali da izađemo načisto, čeka se njihova odluka“.
Što se tiče igračkog kadra, crveno-beli ciljaju još jedno pojačanje na poziciji centra. Pominje se Matijas Lesor, ali je on samo jedna od opcija.
„Imamo respektabilan, jako dobar tim. Ostaje još jedan igrač da se dovede, bar po treneru – centar. Vidim priču oko Lesora. On jeste u razmišljanjima, ali i neki drugi. To će se rešiti u narednim danima“, jasan je Čović.
Hrvatska policija reagovala zbog Majkla Džordana
Amerika nije naučila lekciju – opet omalovažava Srbina
Bogdanović: Sećam se svog obećanja /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala