Bivši talibani sa oružjem pre njihovog predavanja u Džalalabadu, 2015. - Sputnik Srbija, 1920
Kriza u Avganistanu
Najnovije informacije, fotografije i video snimci, kao i reakcije iz celog sveta na novonastalu krizu u Avganistanu...

Mediji: Bajden povlači sve diplomate iz Avganistana

© AP Photo / Massoud HossainiAmerički vojnici u Avganistanu
Američki vojnici u Avganistanu - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2021
Pratite nas
Predsednik SAD Džozef Bajden namerava da povuče američkog ambasadora i čitav diplomatski kor iz Avganistana do 31. avgusta, piše "Vašington post", pozivajući se na neimenovane izvore.

Bez obzira na zainteresovanost talibana (organizacija zabranjena u Rusiji) da diplomatska misija SAD ostane u Kabulu, administracija Bajdena nije donela konačnu odluku o budućem prisustvu misije u Avganistanu.

Administracija Bajdena treba da odluči da li će zvanično priznati vladu talibana. Trebaće izvesno vreme da se donese odluka, saopštili su neimenovani zvaničnici. Zvanični predstavnik Stejt departmenta Ned Prajs saopštio je da Vašington traga za rešenjem pitanja prisustva američkih diplomata u Avganistanu, ali karakter saradnje sa novom vladom nije preciziran.
"Razrađujemo planove kako možemo nastaviti da pružamo konzularnu podršku i olakšamo odlazak onima koji to žele nakon 31. avgusta", rekao je neimenovani zvaničnik Stejt departmenta, odgovarajući na pitanja kako SAD mogu pomoći onima koji ostaju u Avganistanu.
Prema rečima jednog od izvora lista, nedostatak jasne strategije u pogledu daljeg rada diplomatske misije SAD u Avganistanu ukazuje Vašington odlazi iz ove zemlje na duže vreme.
Američki marinci u polju maka u Avganistanu - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2021
Kriza u Avganistanu
Talibani zabranili proizvodnju maka, skočila cena opijuma
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala