- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik: Situaciju u BiH moguće rešiti uz posredovanje Turske, Srbije i Hrvatske

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICSrpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2021
Pratite nas
Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da je situaciju u BiH moguće rešiti kroz posredovanje predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, Srbije Aleksandra Vučića i Hrvatske Zorana Milanovića, koji bi mogli da doprinesu da se održi dijalog.
Dodik je rekao da dosadašnjim posrednicima veruju Bošnjaci, manjim delom Hrvati iz nekih, kako je naveo, svojih razloga, dok im Srbi uopšte ne veruju.
„Ako je moguće da u konstelaciji Erdogan, Vučić, Milanović razgovaramo — razgovaraćemo. Ako ne, videćemo“, kazao je Dodik.
Dodik je istakao da je bilo potrebno da bude na nedavnom sastanku članova Predsedništva BiH sa Erdoganom u Sarajevu, što mu, kako je naveo, nije bilo ni ugodno ni lako.
„Nije bilo lako slušati sve te priče, ali mogu zamisliti šta bi se sve pričalo da nisam bio tu i da nisam imao priliku da im kažem sve što sam rekao“, obrazložio je Dodik.
Dodik je, novinarima u Stričićima kod Banjaluke, izjavio i da je o svom patriotizmu dovoljno rekao na javan, transparentan i jasan način u Sarajevu, u prisustvu predsednika Turske, preneo je portal RTRS.
„Tada sam rekao da smo spremni da pokušamo da dođemo do dogovora o svim otvorenim pitanjima, a da smo, ako toga nema, spremni za mirnu disoluciju i da bi svi prijatelji BiH, pa i sam Erdogan, trebalo da to razumeju“, naveo je Dodik.
Milorad Dodik  - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2021
Dodik: Mislim da je Erdogan duboko svestan podeljenosti u BiH
REGION
Dodik: Pozivam prijatelje, Erdogana i Vučića
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2021
REGION
Erdogan: BiH je ključna država na Balkanu
Balkan - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala