- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik: Pozivam prijatelje, Erdogana i Vučića

Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je, posle sastanka članova Predsedništva sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, da Republika Srpska ne prihvata nametnuta rešenja i da se zalaže za unutrašnji dijalog uz pozivanje prijatelja koji imaju autoritet i da bi u to uključio predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Turske Erdogana.
Dodik je istakao da više veruje saradnji sa Erdoganom nego, kako je naveo, nekim propalim nastojanjima da se nametnu rešenja.
„Verujem, da je Turska bila više uključena u priču o visokom predstavniku, da se ovakva lakrdija sa imenovanjem ne bi desila“, istakao je Dodik.
On je dodao da je uveren da Erdogan razume situaciju, jer se, kako kaže, pokazao kao čovek koji sluša sve strane u BiH, preneo je RTRS.
„Ne verujemo da stranci mogu da uvedu red u zemlji, verujemo samo u unutrašnji dogovor“, rekao je Dodik, ponovivši da Srpska ne može da prihvati da neizabrani stranac donosi zakone.
Dodik je, takođe, izrazio nadu da će vrlo brzo doći do razgovora o detaljima u vezi sa izgradnjom auto-puta Sarajevo-Beograd.
„Svakako računamo na stav prijatelja u tom pogledu. To je veliki, istorijski, infrastrukturni projekat i rezultat volje i želje predsednika Erdogana da podrži razvoj i povezivanje na Balkanu“, rekao je Dodik.
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2021
REGION
Erdogan: BiH je ključna država na Balkanu
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan u Sarajevu - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2021
REGION
Erdogan u Sarajevu: Baščaršija, odavanje pošte Aliji, venčanje Bakirove ćerke i obećana milijarda
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija, 1920, 25.08.2021
Može li Srbija da ublaži albanski i bošnjački ekstremizam — preko Turske
Balkan - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala