- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Ustoličenje mitropolita Joanikija uz direktan TV prenos

© Foto : Sputnjiku ustupila Mitropolija crnogorsko-primorskaMitropolit Joanikije
Mitropolit Joanikije - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2021
Pratite nas
Novoizabrani mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije biće ustoličen u nedelju 5. septembra na Cetinju, pod svodovima drevnog Cetinjskog manastira, bez masovnog prisustva vernika i ranije najavljivanog svenarodnog sabora ispred manastira, ali i uz direktan prenos crnogorskog Javnog servisa RTCG.
Ovu svečanost predvodiće patrijarh srpski Porfirije, prisustvovaće više episkopa Srpske pravoslavne crkve i stranih gostiju, kao i predstavnici crnogorskih crkvenih opština.
Prema planu Mitropolije crnogorsko-primorske, svi građani koji žele moći će da prisustvuju velikoj crkvenoj svetkovini dan ranije u Podgorici.
„Sve one koji žele da lično dočekaju patrijarha Porfirija, pozivamo da učestvuju u svečanosti koja će se 4. septembra sa početkom u 18 sati, zbog trenutne epidemiološke situacije, održati na otvorenom ispred Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici“, navode u Mitropoliji crnogorsko-primorskoj.
Kako objašnjavaju u sedištu Mitropolije, odluka da se na Cetinju ustoličenje obavi bez prisustva građana, doneta je na osnovu „Ustavom i zakonima zagarantovanih prava na slobodu vere, a sledujući vekovni kontinuitet ustoličenja crnogorskih mitropolita u tron Cetinjskog manastira“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala