- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Slučajnost ili ne – sa dolaskom Ronalda kreće i kraj Gvardioline ere u Mančesteru

© REUTERS / Fabian BimmerĐozep Pep Gvardiola
Đozep Pep Gvardiola  - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
Pratite nas
Pep Gvardiola potvrdio je za engleske medije da će otići iz Mančester Sitija kada mu istekne ugovor 2023. godine jer mu je, kako kaže, potreban odmor. Mnogi su ovakvu odluku španskog menadžera povezali sa dolaskom Kristijana Ronalda za šta, navodno, Gvardiola nije bio.
Po svemu sudeći Kristijano Ronaldo, jedan od najboljih fudbalera svih vremena, pojačaće Mančester siti i kako se može čuti, Gvardiola uopšte ne učestvuje u pregovorima.
Da sve bude još čudnije istog dana kada su se pojavile informacije da je Ronaldo jako blizu Sitija, Gvardiola je izjavio da planira da napravi pauzu od fudbala kada mu istekne ugovor sa Sitijem.
„Potreban mi je odmor, moraću da napravim pauzu posle sedam godina u Sitiju. Moram dobro da razmislim i da vidim šta ću da radim. Voleo bih da u budućnosti preuzmem reprezentaciju, bilo neku iz Evrope ili Južne Amerike, voleo bih da učestvujem na Evropskom prvenstvu ili Kopa Americi. To bi bilo dragoceno iskustvo“, rekao je Gvardiola.
Gvardiola je u Siti stigao pre pet godina i do sada je osvojio tri titule u Premijer ligi, FA kup i četiri Liga kupa, dok je prošle sezone poražen u finalu Lige šampiona od Čelsija.
Kako stvari stoje dolazak Kristijana Ronalda je pitanje vremena i Portugalac bi takođe trebalo da potpiše ugovor do 2023. godine.
Ronaldo i Gvardiola nekada su bili veliki rivali, u periodu kada je Kristijano igrao za Real, a Pep predvodio Barselonu, i pitanje je u kakvim su odnosima.
Fudbaler Juventusa Kristijano Ronaldo - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
Trese se Evropa: „Ronaldo u Sitiju – gotov posao“
Kilijan Mbape - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2021
PSŽ odbio 160.000.000 evra za Mbapea!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala