- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Šerijatsko venčanje: Bakir udaje ćerku, Erdogan specijalni gost

© AP Photo / FENA/ALMIR RAZICRedžep Tajip Erdogan i Bakir Izetbegović
Redžep Tajip Erdogan i Bakir Izetbegović - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
Pratite nas
U sarajevskom hotelu „Evropa“ privode se kraju poslednje pripreme za sutrašnje raskošno venčanje Jasmine, ćerke bošnjačkog lidera Bakira i direktorke Kliničkog centra Sarajevo Sabije Izetbegović, kojem će prisustvovati i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, za kojeg mediji u BiH kažu da će biti svedok na šerijatskom venčanju.
Jasmina Izetbegović venčaće se za svog izabranika Ćamila Humačkića, biznismena rodom iz Stoca, koji već dugo živi u Nemačkoj.
Kako je objavio portal Radio Sarajevo, najpre će u popodnevnim satima biti održano šerijatsko venčanje u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu, prenosi Tanjug.
Nezvanično, mladence će venčati reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein Kavazović, dok će se u ulozi šerijatskog svedoka, navodno, pojaviti Erdogan.
Turski predsednik, kako se očekuje, trebalo bi večeras da doputuje u Sarajevo.
Pored državničkih obaveza, Erdogan pre svega dolazi zbog svadbe u porodici Izetbegović, ali će se sastati i sa članovima Predsedništva BiH.
Građansko venčanje Jasmine Izetbegović i Ćamila Humačkića i slavlje će se održati u obližnjem Hotelu „Evropa“ u Sarajevu.
Osim Erdogana, na svadbi se očekuje više stotina osoba iz sveta politike, ekonomije, sporta, kulture i javnog života, potvrđeno je, za portal Radio Sarajevo.
U maju 2016. godine Bakir Izetbegović je prisustvovao svadbi Erdoganove ćerke Sumeje.
Ona se udala sa Selčuka Bajraktara, sina turskog biznismena Ozdemira Bajraktara, tehničkog direktora kompanije Bajkar, osnivača sistema izuzetno efikasnih bespilotnih letilica „Bajraktar“.
Pored Izetbegovića, venčanju Erdoganove ćerke prisustvovao je tada i premijer Albanije Edi Rama.
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2021
Dodik: Idem na sastanak sa Erdoganom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala