„Podmuklo“: Amerika skoro u potpunosti obustavila izdavanje viza Rusima

© Sputnik / Iliya Pitalev / Uđi u bazu fotografijaAmerička ambasada u Moskvi
Američka ambasada u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 25.08.2021
Pratite nas
Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Rusiji, pozivajući se na „manjak osoblja“, gotovo u potpunosti je obustavila izdavanje viza ruskim državljanima što izaziva žaljenje, navodi se u komentaru portparolke Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marije Zaharove.

„Krivica se prebacuje na ruske vlasti koje su zabranile da se na mesta pomoćnika konzularnih službenika zapošljavaju lokalni radnici“, ističe se u saopštenju.

Ambasada Rusije u SAD - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2021
Ameriku napušta 24 ruskih diplomata
Zaharova je ukazala na to što su takve izjave, „blago rečeno podmukle i obmanjujuće“. Ona je podsetila da ruske ambasade u SAD i dalje nastavljaju da izdaju vize u punom obimu, uprkos manjku osoblja i odbijanju Stejt departmenta da izdaje vize novim službenicima ruskih konzularnih predstavništava.
Ranije je američka ambasada, zbog recipročnih mera Rusije na sankcije, saopštila da prestaje sa obradom zahteva za vize, izuzev diplomatskih putovanja od 12. maja.
Moskva je prethodno zahtevala od Vašingtona da ne zapošljava Ruse u diplomatska predstavništva, što je bila recipročna mera na sankcije koje su SAD uvele u aprilu.
Zastava SAD na zgradi američke ambasade u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2021
SAD smanjuju broj zaposlenih u ambasadi u Moskvi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala