Ameriku napušta 24 ruskih diplomata

© Sputnik / Alekseй Agarыšev / Uđi u bazu fotografijaAmbasada Rusije u SAD
Ambasada Rusije u SAD - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2021
Pratite nas
SAD su predale ruskoj strani spisak od 24 diplomate koje treba da napuste zemlju do 3. septembra usled isteka vize, saopštio je ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov.

"Nažalost, situacija se ne menja nabolje. Ruska diplomatska misija u SAD radi u ograničavajućim uslovima koji su bez presedana, koji su, ne samo ostali na snazi, već su i pooštreni. Bez obzira na izjave Bajdenove administracije o važnoj ulozi diplomatije i spremnosti za razvoj stabilnih i predvidljivih odnosa sa Rusije, rusko diplomatsko prisustvo trpi stalne udarce", konstatovao je ambasador u intervjuu časopisu "Nešenel interest".

Po njegovim rečima, američka strana pokazuje „upornost i dovitljivost po ovom pitanju".
"Proterivanje diplomata se vrši pod izmišljenim razlozima. Prošlog decembra Stejt department je jednostrano uspostavio trogodišnji limit za ruski personal koji se nalazi na praksi, što se, koliko nam je poznato, ne primenjuje se na druge države", skrenuo je pažnju ambasador.
"Dobili smo spisak od 24 diplomata koji će, kako se očekuje, napustiti državu do 3. septembra 2021. godine. Skoro svi će otići bez zamene, jer je Vašington iznenada pooštrio proceduru za izdavanje viza", rekao je Antonov.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala