Lavrov: Odnosi između Rusije i EU žalosni

© Foto : MID RF / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 25.08.2021
Pratite nas
Odnosi između Rusije i Evropske unije su u žalosnom stanju, kontakti su svedeni na minimum zbog politike Brisela, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.
„Posebna pažnja posvećena je situaciji na evropskom kontinentu, uključujući žalosno stanje odnosa između Rusije i Evropske unije. Kontakti sa Briselom svedeni su na minimum zbog politike EU koja ima za cilj obuzdavanje Rusije”, rekao je Lavrov na konferenciji za novinare sa austrijskim kolegom Aleksanderom Šalenbergom.
Šef evropske diplomatije Žozep Borelj  - Sputnik Srbija, 1920, 19.08.2021
Kriza u Avganistanu
Borelj: EU neće dozvoliti Rusiji i Kini da kontrolišu situaciju u Avganistanu
Prema njegovim rečima, ruska strana je izrazila spremnost za razvoj pragmatičnog dijaloga sa Evropskom unijom i njenim članicama „isključivo na ravnopravnoj osnovi i uz uzajamno poštovanje i tražimo sporazume u onim oblastima koji odgovaraju zajedničkim interesima“.
Odnosi Moskve i zapadnih zemalja pogoršali su se zbog situacije u Donbasu i zbog Krima koji se ujedinio sa Rusijom nakon referenduma na poluostrvu. Zapad je više puta optuživao Moskvu za mešanje u unutrašnje poslove, zbog čega su joj više puta uvođene sankcije. Moskva je preduzimala kontramere i povela politiku zamene uvoza, a takođe je mnogo puta isticala da nije strana u unutrašnjem ukrajinskom sukobu i subjekat u Minskim sporazumima i da je zainteresovana da Kijev prevaziđe političku i ekonomsku krizu. U više navrata je negirala sve optužbe za „agresivne akcije“, sajber-napade i mešanje u poslove drugih zemalja, nazivajući ih neosnovanim.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala