Kremlj: „Krimska platforma“ ima neprijateljski ton i deklarativan karakter

© Sputnik / Artem Žitenev / Uđi u bazu fotografijaGrafit "Rusija i Krim - zauvek zajedno"
Grafit Rusija i Krim - zauvek zajedno  - Sputnik Srbija, 1920, 25.08.2021
Pratite nas
Forum „Krimska platforma“ u Kijevu ima neprijateljski ton, taj događaj je deklarativan i nema opipljiv nastavak, izjavio je portaprol Kremlja Dmitrij Peskov.
Odgovarajući na pitanje da li će se odnosi sa zemljama koje su učestvovale na „Krimskoj platformi“ ograničiti na razjašnjavanje, Peskov je rekao da „čak i taj deklarativni karakter ima krajnje neprijateljski ton prema našoj zemlji. Naravno, mi to pažljivo beležimo“.
Portparol Kremlja je dodao da će Rusija doneti odgovarajuće zaključke.

Tema Krima u odnosima sa Turskom

Komentarišući učešće turske delegacije na „Krimskoj platformi“, Peskov je objasnio da su rusko-turski odnosi partnerske prirode, ali to ne znači da nema značajnih neslaganja na temu Krima.
„Rusko-turski odnosi u celini su partnerske prirode i to ne samo deklarativne, već zaista zasnovane na stvarnim čvrstim temeljima ekonomske investicione saradnje. Ali to ne znači da su ovi odnosi bez značajnih neslaganja. Područje značajnih neslaganja je krimska tema“, naglasio je Peskov.
„Ne prihvatamo ovakav stav naših turskih kolega, smatramo ga apsolutno pogrešnim i spremni smo i strpljivi da dodatno objašnjavamo turskim kolegama, kao i drugim zemljama, stvarno stanje stvari sa ovim ruskim regionom“, konstatovao je Peskov.
MIP Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2021
Rusija upozorila: „Krimska platforma“ – napad na teritorijalni integritet zemlje
Samit „Krimska platforma“, koji je inicirala Ukrajina, održan je u Kijevu 23. avgusta. Na njemuse raspravljalo o „vraćanju“ kontrole nad Krimom. Na sastanku je učestvovalo više od 40 zemalja i međunarodnih organizacija. Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenskii nazvao je početak samita uspešnim i rekao da je na „Krimskoj platformi“ stvorena „moćna međunarodna koalicija za oslobađanje Krima od okupacije Rusije“.
Krim je postao ruski region nakon referenduma u ​​martu 2014. godine. Ukrajina i dalje Krim smatra svojom privremeno okupiranom teritorijom. Prema rečima ruskog predsednika Vladimira Putina, pitanje Krima je „konačno zatvoreno“.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala