Ruska vojna baza u Tadžikistanu dobila sisteme „Kornet“

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaOklopno vozilo "Tigar" sa protivtenkovskim raketnim sistemima "Kornet D"
Oklopno vozilo Tigar sa protivtenkovskim raketnim sistemima Kornet D - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2021
Pratite nas
Partija novih protivtenkovskih raketnih sistema „Kornet“ ušla je u službu u ruskoj vojnoj bazi u Tadžikistanu, saopštila je pres služba Centralnog vojnog okruga Rusije.
„201. ruska vojna baza stacionirana u Tadžikistanu dobila je partiju savremenih protivtenkovskih raketnih sistema ‘Kornet’. Novi sistemi predati su artiljerijskim jedinicama ruskih trupa“, navodi se u saopštenju.
Ruski antitenkovski sistem Kornet - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2020
Ruski „Ubica tenkova”: Od mete ostaje samo oblak prašine /video/
Sistemi „Kornet“ su predviđeni za uništavanje neprijateljskih oklopnih vozila i vazdušnih ciljeva, uključujući helikoptere i bespilotne letelice. Raketa se do cilja navodi laserskim zrakom. Maksimalni domet gađanja je 5,5 kilometara, a minimalni 100 metara.
Ruska vojna baza 201. stacionirana u Tadžikistanu najveći je ruski vojni objekat izvan njenih granica. Nalazi se u dva grada – Dušanbeu i Bohtaru. U njoj se nalaze jedinice mehanizovane pešadije, tenkovske, artiljerijske, izviđačke jedinice, jedinice za protivvazdušnu odbranu, jedinice atomsko-biološko-hemijske odbrane i jedinice za vezu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala