Ruski „Ubica tenkova”: Od mete ostaje samo oblak prašine /video/

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaRuski antitenkovski sistem "Kornet"
Ruski antitenkovski sistem Kornet - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruska televizija „Zvezda” prikazala je do sada neobjavljene ekskluzivne video-snimke testiranja ruskog protivtenkovskog sistema „Kornet”, najboljeg na svetu u svojoj klasi, na kojima se vidi koliko je ovaj sistem precizan u uništavanju malih vazdušnih ciljeva.

Tokom testiranja, sistem je uništavao ciljeve postavljene u vazduhu pomoću lanaca. Snimanje je obavljeno preko nišana „Korneta”, pa se zahvaljujući tome jasno vidi kako je ispaljena raketa ostavila dimni spiralni trag i za nekoliko sekundi potpuno uništila objekat.

Testiranje je uključivalo i uništavanje slobodnih meta.

Najpre je „Kornet” nanišanio metu, da bi od nje potom za samo nekoliko sekundi ostao samo oblak crne prašine i bezoblični delići.

Osim toga, nakon što nanišani metu, „Kornet” je sposoban da je prati i bez operatora. Dimenzije objekta ne utiču na uspeh ispaljivanja rakete – kalibar od 152 mm omogućava lansiranje u svim uslovima.

TV „Zvezda” je takođe objavila i jedinstvene usporene video-snimke ispaljivanja raketa ovog protivtenkovskog sistema, koji još nazivaju i „Ubica tenkova”.

Rakete „Ubice tenkova” u stanju su da potpuno probiju oklop deblji od jednog metra, kao i da obore dronove i unište bunkere.

„Kornet” je u svojoj klasi najbolji na svetu. Naoružan kumulativnom municijom, sposoban je da drži u strahu celu tenkovsku jedinicu, a rakete su toliko precizne i snažne da rade po principu „jedan hitac – jedan tenk”.

Sistem je napravljen na bazi sistema tenkovskih vođenih raketa „Refleks”. Za razliku od prethodnika, „Kornetom” se upravlja preko laserskog zraka, što sistemu omogućava uništavanje ciljeva do 10 kilometara u daljinu i do 9 kilometara u visinu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala