Đoković bogatiji za više desetina miliona evra

© Sputnik / Lola ĐorđevićNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2021
Pratite nas
Najbolji teniser sveta Novak Ðoković i čuvena francuska kompanija „Lakost“ produžili su danas saradnju do 2025. godine. Novaku je naredne godine isticao ugovor sa „krokodilom“ i dve strane odlučile su da godinu dana ranije produže saradnju do 2025. kada će srpski teniser imati 38 godina.
Đoković od 2017. godine nosi opremu sa prepoznatljivim znakom „krokodila“, tada je ugovor bio potpisan na pet godina i na osnovu njega Srbin je zarađivao oko 9,4 miliona godišnje.
Novak je tada bio u velikoj krizi zbog povrede lakta, te su ljudi iz „Lakosta“ iskoristili trenutak i potpisali ugovor sa Srbinom koji će im se višestruko isplatio jer je Đoković kasnije oborio mnogobrojne rekorde.
Lakost i Novak Đoković ponosni su da objave da se saradnja nastavlja do 2025. godine. Izuzeten sportista i svetski reket broj jedan, koji deli zajedničke vrednosti sa francuskim krokodilom: odvažnost, posvećenost i eleganciju“, navodi se u saopštenju kompanije Lakost.
U zvaničnom saopštenju nije se navelo kolike je vrednosti novi ugovor, ali ako je Đoković, kada je bio na najnižim granama, dogovorio 9,4 miliona po godini, sada je ta cifra možda i dvostruko veća.
Svakako, radi se o desetinama miliona evra i to što je Novak produžio ugovor do 2025. govori nam da najbolji teniser sveta planira da se bavi „belim sportom“, minimum, još četiri godine.
Đoković bi u tom periodu mogao da postane teniski GOAT jer će gotovo sigurno biti teniser sa najviše Grend slemova, a već drži rekorde po broju nedelja na prvom mestu, po broju Mastersa...
U pohodu na tenisku večnost pomoći će mu „Lakost“ koji će takođe biti u istoriji kao sponzor najvećeg tenisera svih vremena.
Đoković je u dosadašnjoj karijeri inkasirao oko 152 miliona evra samo od turnira, dok mu se vrednost procenjuje na oko 220 miliona evra.
Novak Đoković i Aleksander Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2021
Đoković može da se zahvali Zverevu – evo i zašto
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2021
Amerikanci su našli način da spreče scenario „Novak“
Džon Mekinro i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2021
Novak se setio Kobija: Brate, nedostaješ
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala