Amerikanci su našli način da spreče scenario „Novak“

© AP Photo / Julie JacobsonNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2021
Pratite nas
Teniska asocijacija Sjedinjenih Američkih Država i krovne organizacije tenisa, ATP i VTA, objavile su da će hok-aj tehnologija zameniti linijske sudije na ovogodišnjem Ju-es openu, kao i na sedam od devet turnira koji prethode poslednjem Gren slemu u sezoni.
Pre godinu dana Američka teniska asocijacija uvela je tehnologiju na US openu za sve terene izuzev dva centralna – stadionu Artur Eš i Luis Armstrong, na kojima su o autu tradicionalno vodile računa linijske sudije.
Tokom meča četvrtog kola prošlogodišnjeg US opena na stadionu Artur Eš koji je najbolji teniser sveta igrao protiv Pabla Karenja Buste, Novak Đoković je diskvalifikovan sa turnira jer je nenamerno pogodio linijsku sudiju u grlo.
Bilo je to šokantno zaustavljanje Srbina u njegovom nizu od 29 uzastopnih pobeda na Turu, kao i pohoda na 18. Gren slem trofej.
Podsetimo, nakon što je izgubio gem za vođstvo Španca od 6:5 u prvom setu, Đoković je u naletu besa nehotice udario reketom lopticu, a ona je direktno završila na telu linijske sudije koja je pala kao pokošena.
Glavni sudija na meču, Soren Frimel, presudio je meč diskvalifikacijom Đokovića sa takmičenja rekavši da se slaže da Novak nije imao nameru, ali da činjenice pokazuju da je ipak pogodio sudiju koja je „očigledno povređena“.
Na Australijan openu koji je Đoković ove godine osvojio podižući svoj 18. Gren slem trofej, nije bilo linijskih sudija ni na jednom od terena, a Srbin je tada podržao odluku organizatora o uvođenju hok-aj tehnologije:
„Ja sam za tehnologiju. Mislim da se dokazalo kao veoma precizna u ovom konkretnom slučaju. Da budem iskren, ne vidim razlog zbog koga nam trebaju linijske sudije kad već imamo ovakvu tehnologiju“.
Pored Ju-es opena, ove godine linijskih sudija neće biti ni u Atlanti, Vašingtonu, Torontu, Montrealu, Sinsinatiju, Vinston-Sejlemu, Severnoj Karolini i Klivlendu.
Takmičenje Otvorenog prvenstva SAD počinje 30. avgusta i trajaće do 12. septembra.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2021
Novak se vratio na mesto „zločina“ /foto, video/
Legenda stala u odbranu Đokovića: „Tenis nije rijaliti!“
Đoković je najbolji svih vremena – i za to postoje jasni razlozi
Stručnjaci za Sputnjik: Đoković je GOAT
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala