Vijeće za nacionalnu bezbjednost: Situacija u Crnoj Gori stabilna, apel da se smire tenzije

© SrnaZastave Albanije na ulicama Podgorice
Zastave Albanije na ulicama Podgorice - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2021
Pratite nas
Bezbjednosna situacija u Crnoj Gori je redovna, stabilna i mirna, ocijenjeno je na sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost, ali i upućen apel da se doprinese smirivanju tenzija u kontekstu najavljenih javnih okupljanja.
Kako je saopšteno iz Vlade, na sjednici Vijeća, kojom je predsjedavao premijer Zdravko Krivokapić, sveobuhvatno je analizirana aktuelna bezbjednosna situacija.
“Predstavnici obavještajno-bezbjednosnog sektora upoznali su Vijeće za nacionalnu bezbjednost sa procjenama bezbjednosnih rizika, u odnosu na najavljena javna okupljanja”, kaže se u saopštenju.
Navodi se da je Vijeće za nacionalnu bezbjednost donijelo zaključak da organi obavještajno-bezbjednosnog sektora intenziviraju aktivnosti iz djelokruga njihovog rada, povodom najavljenih javnih okupljanja.
“Vijeće za nacionalnu bezbjednost će u narednom periodu intenzivno pratiti procjene rizika iz djelokruga rada obavještajno-bezbjednosnog sektora i na osnovu toga donositi smjernice i zaključke”, rekli su iz Vlade.
Iz Vijeća su apelovali na sve aktere društveno-političke i medijske scene u Crnoj Gori da doprinesu smirivanju tenzija, u kontekstu najavljenih javnih okupljanja.
“Sjednici su prisustvovali potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, ministri unutrašnjih poslova i odbrane, Sergej Sekulović i Olivera Injac, direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić i predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević”, dodaje se u saopštenju.
Zamjenik skupštinskoj odbora za Bezbijednost Melvudin Nuhodžić saopštio je danas ranije da je premijer Krivokapić prekršio zakon jer je trebalo i njega, ko predstavnik DPS-a, da pozove na sjednicu
Predsjednica Socijalista Snežana Jonica je nedavno za Sputnjik kazala da je sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbijednost trebalo ranije zakazati kako bi se spriječile nepotrebne tenzije.
Pročitajte još:
Crkva Preobraženja na Ivanovim koritima - Sputnik Srbija, 1920, 21.08.2021
„Hoćete li zaustaviti i Joanikija“: Nepriznata CPC podnela krivičnu prijavu protiv policajaca
Milomir Stepić - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2021
„Blickrig“ nije prošao: Bitka u Crnoj Gori biće završena — na Lovćenu
Mitropolit Joanikije - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2021
Mitropolit Joanikije: Oni se mene odriču, ja njih neću, to su moja braća i moj narod
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala