Snažnoj državi treba jaka mornarica: Putin traži izgradnju novih ratnih brodova

© POOL / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2021
Pratite nas
Snažnoj i suverenoj Rusiji je potrebna moćna i izbalansirana ratna mornarica, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na video-konferenciji foruma „Armija 2021“ i dao nalog za početak gradnje ratnih brodova za mornaricu na vodećim brodogradilištima Rusije.
Brodovi će se graditi u Severodvinsku na brodogradilištu „Sevmaš“, u Sankt Peterburgu na brodogradilištu „Admiraltejski“ i na „Amurskom brodogradilištu“ u Komsomoljsku na Amuru.
„Više puta sam rekao i želim još jednom da ponovim da je moćnoj i suverenoj Rusiji potrebna moćna, izbalansirana mornarica. Danas ona igra ključnu ulogu u sistemu osiguranja bezbednosti države i pouzdano štiti naše nacionalne interese. Ona daje značajan doprinos jačanju strateškog pariteta i međunarodne stabilnosti“, rekao je Putin.
Kako kaže, uveren je da će se radnici, inženjeri i mornari, koji će prisustvovati i pratiti izgradnju novih vojnih brodova, odlično rešiti zadatke.
Raketni sistem Antej 400 - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2021
Putin: Mnogo oružja u Rusiji još dugo neće imati analoge u svetu
Šef Rusije je dodao da će njegova zemlja nastaviti da usavršava sistem baziranja i infrastrukturu mornarice.
„I dalje ćemo razvijati pomorski potencijal Rusije i opremati brodove najnovijim naoružanjem i tehnikom. Izvodićemo borbene misije na vežbama i u dalekim pomorskim pohodima, a takođe ćemo pokazivati rusku zastavu u strateški važnim područjima svetskog okeana“, rekao je Putin.
Forum „Armija 2021“ će trajati od 22. do 28. avgusta u izložbenom centru „Patriot“, na aerodromu „Kubinka“ i poligonu „Alabino“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala