Novak se vratio na mesto „zločina“ /foto, video/

© AFP 2023 / AL BELLONovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2021
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, doputovao je u Sjedinjene Američke Države gde će u narednom periodu nastupiti na Ju-es openu, takmičenju koje je prošle godine morao da napusti zbog diskvalifikacije i čuvenog incidenta sa linijskom sudijom.
Đoković je prošle godine bio u nezadrživom pohodu na sve titule, bio je neporažen sve do duela sa Pablom Karenjo-Bustom kome je pobeda poklonjena jer je Novak diskvalifikovan posle pogađanja linijske sudije lopticom.
Malo je reći da se Đoković našao na stubu srama, nizale su se negativne reakcije na, sasvim je jasno, slučajan i nenameran incident, ali je javnost nenaklonjena njemu jedva dočekala momenat da se obruši svim silama.
Za razliku od prethodne godine, Đoković ove stiže u Ameriku sa nešto drugačijim osećajem, a sve u vezi sa lošim rezultatom na Olimpijskim igrama.
Ipak, Đoković je kao majstor mentalne pripreme već pokazao široke osmehe u Americi, kako po samom dolasku pa je spremno dočekao zahtev za fotografisanje jednog putnika koji se našao na aerodromu u Njujorku.
Dobra atmosfera je nastavljena i na prvom treningu koji je obavio u akademiji Andrea Agasija, u društvu prvog saradnika u udruženju PTPA Vaseka Pospišila i velike nade srpskog tenisa Olge Danilović.
Đoković je veliki favorit na Ju-es openu, kao što je to i slučaj na svakom turniru, a ovoga puta neće imati stare rivale – Rafael Nadal i Rodžer Federer su završili sezone, Dominik Tim neće braniti titulu, ali to ne znači da je put lak.
Tome u prilog svedoče i detalji sa treninga.
Pred Novakom je novi izazov, grupa mladih tenisera koju čine, u prvom redu Danil Medvedev, Stefanos Cicipas, Andrej Rubljov i Aleksandar Zverev, sa velikim ambicijama stiže na američki Grend slem.
O tome svedoči i činjenica da su u polufinalu uvodnog turnira iz Masters serije 1000 upravo njih četvorica igrali u polufinalu, a titulu je na kraju odneo Zverev, kao i u Tokiju.
Ju-es open počinje 30. avgusta i trajaće do 12. septembra.
Andrej Rubljov i Aleksandar Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2021
Ruska krv je proključala na američkom tlu /foto, video/
Stefanos Cicipas - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2021
Sumnje na prevaru, ali i jasna poruka: „Ja tako funkcionišem“ /video/
Novak Đoković i Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2021
Srpsko-ruska dominacija u jednom segmentu: „Ispred Medvedeva je samo Đoković“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala