Ruska krv je proključala na američkom tlu /foto, video/

© AP Photo / Darron CummingsAndrej Rubljov i Aleksandar Zverev
Andrej Rubljov i Aleksandar Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2021
Pratite nas
Aleksandar Zverev, nemački teniser ruskog porekla i Andrej Rubljov, ruski reprezentativac odigrali su spektakularno finale turnira u Sinsinatiju koje je pripalo Zverevu i potom mu donelo plasman na četvrto mesto ATP liste.
Zverev je ostvario trijumf u dva seta, za svega sat vremena igre rezultatom 6:2, 6:3 i pokazao da se nalazi u sjajnoj formi, nakon što je na Olimpijskim igrama u polufinalu pobedio Novaka Đokovića, a uoči Ju-es opena.
Zverev i Rubljov su vršnjaci, obojica su rođeni 1997. godine i prate se kroz celu karijeru, još od najmlađeg uzrasta.
Nemac, sin Irine i Aleksandra Mihailoviča, rođen u Hamburgu, postao je peti najuspešniji teniser u turnirima Masters serije 1000, iza Novaka Đokovića, Rafaela Nadala, Rodžera Federera i Endija Marija.
„Moram da kažem da oni imaju i mnogo toga više od mene i nisu završili, nastaviće da igraju. Ipak, ja sam veoma srećan svojom igrom prethodne nedelje, zadovoljan sam kako sam razvio svoju igru i ne mogu da dočekam naredni turnir“, rekao je Zverev.
A naredni je Grend slem – Ju-es open koji je prošle godine, kao svoju prvu veliku titulu, osvojio Dominik Tim koji zbog povrede i ličnih problema neće moći da je brani.
Mlada velika četvorka koju čine Zverev, Rubljov, Danil Medvedev i Stefanos Cicipas, čeka na svoju šansu, ali...
„I drugi igrači će biti tu, zar ne? Novak je i dalje najbolji na svetu, ne zaboravimo to. Ipak, mislim da je ovo odlično vreme za tenis, Đoković je i dalje na svom najboljem nivou, ali mladi igrači stižu novom snagom. Biće zanimljivo“, istakao je Zverev.
Sa druge strane, Rubljov je uputio čestitke svom prijatelju na pobedi u Sinsinatiju.
„On ima neverovatne rezultate, toliko titula, toliko pobeda nad najboljima. Ono što on radi nije realno. Mi smo odrasli zajedno, neverovatno mi je da smo se našli u finalu ovde. Obojica smo sanjali o takvim stvarima, a sada nam se snovi ostvaruju – to je magičan osećaj“, istakao je Rubljov.
Zverev se nadovezao na celu priču i otkrio da je Rubljov njegov najbolji prijatelj u svetu tenisa.
„Igramo jedan protiv drugog od kada smo imali po 11 godina, znamo sve jedan o o drugome. On je jedan od najmoćnijih igrača u tenisu, ja znam da moram da budem agresivan protiv njega. Prešli smo veliki put, bili smo na mnogim mestima, na nekim odvratnim mestima i sada smo u finalu...“, istakao je Zverev.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala