Šimunić o „pogibeljnom, surovom“ potezu protiv Srbije: Što se mora, nije teško

© AFP 2023 / YURI KADOBNOVBivši hrvatski fudbaler Josip Šimunić sa navijačima Hrvatske
Bivši hrvatski fudbaler Josip Šimunić sa navijačima Hrvatske - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2021
Pratite nas
Josip Šimunić, nekadašnji hrvatski fudbaler, prisetio se incidenta i svog krvničkog starta u utakmici protiv Srbije pre gotovo osam godina, koji je poznati komentator Aleksandar Stojanović prokomentarisao kao „pogibeljan, surov, drzak i bezobrazan“.
Srbija i Hrvatska su se tada sastale u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, rezultat je bio 1:1, a na stubu srama ostao je Šimunić.
On je tada kao poslednji igrač odbrane pokosio Miralema Sulejmanija pogibeljnim startom zbog kojeg je dobio crveni karton.
„Morao sam da 'napravim' taj crveni karton. Opet bih ga sutra 'napravio', ali mi je žao Sulejmanija. Izvinjavam mu se i nadam se da nije zaradio neku povredu“, rekao je nedavno Šimunić.
Sulejmani je imao otvoren put ka golu pošto je stizao do lopte u kontri pre Šimunića, ali je Hrvat videvši to rešio da rizikuje da protivnika ozbiljno povredi kako bi ga sprečio da uđe u priliku.

„Au, šta je ovo?! Pogibeljan, surov, drzak, bezobrazan... Ovo je bio start da ga povredi“, prokomentarisao je incident poznati novinar Aleksandar Stojanović, koji je prenosio utakmicu Orlova i Vatrenih.

Iako su kritike javnosti, pa čak i one u Hrvatskoj, momentalno bile upućene Šimuniću, on tada nije žalio za učinjenim, a ništa se nije promenilo od tog 6. septembra 2013. godine.
„To je bio najobičniji start koji sam morao da napravim. Što se mora, nije teško. Pogrešio sam jer sam bio previše iza igrača“, dodao je bivši igrač Herte, Hofenhajma, Dinamo Zagreba...
Mesi PSŽ - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2021
Perina rabona: Ljubav od peska... Iscurela!
Fudbaler se srušio usred igre – hitno hospitalizovan
„Mitrogol“ u sjajnoj formi pred kvalifikacije za Mundijal /video/
Englezi objavili podatke o skandaloznom ponašanju u Londonu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala