Perina rabona: Ljubav od peska... Iscurela!

© AFP 2023 / STEPHANE DE SAKUTINMesi PSŽ
Mesi PSŽ - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2021
Pratite nas
Vest da je Lionel Mesi posle 21 godinu napustio Barselonu, a onda brzinom svetlosti potpisao megalomanski ugovor sa Pari Sen Žermenom, očekivano je izazvala tektonske potrese u svetu fudbala.
Jedni su ga ekspresno „izbrisali“ sa Kamp noua, a drugi su formirali kilometarsku kolonu ispred Parka prinčeva kako bi dočekali fudbalskog Boga, mađioničara, umetnika u kopačkama.
Da se razumemo, Argentinac jeste sve od navedenog, za mene je bez dileme veliki, najveći igrač - najbolji na planeti, ali je pokazao da je „mali“ čovek.
Navodno, nije postojala opcija da supertalentovani Argentinac koji je 16. oktobra 2004. godine debitovao za Barselonu protiv gradskog rivala Espanjola, potpiše novi ugovor, jer LaLiga ne dozvoljava da se primanja smanje za 50 odsto.
Tako bar pišu dobro obavešteni španski mediji, ali ako je ljubav bezgranična i bezuslovna, ako se ne vrti oko novca, Mesi i Barselona i te kako su mogli da naprave dribling, kao što to Argentinac olako čini na terenu, da izigraju glupa pravila u Primeri i da nastave da pišu istoriju.
Kao što je to uradio princ Rima - Toti, ser Rajan Gigs u dresu Mančester junajteda, odnosno Paolo Maldini u Milanu ili Karles Pujol u Barseloni.
Svi oni bili su verni samo jednom klubu. Gde su počeli, tu su i završili. Kapa dole!
Mogao je Leo da raskine ugovor, kasnije da potpiše novi, da pređe da igra i za Barselonu B ako treba, ma i da završi karijeru i da svet okrene naglavačke...
Bio bi najvoljeniji u istoriji fudbala, ali je on odlučio da postane „najamni radnik na arapskoj građevini od peska“.
Prodao se arapskim milionima, potpisavši dvogodišnji ugovor, prema kojem će mu godišnja plata biti 35 miliona evra neto sa uključenim bonusima.
Nije mogao da se izbori za desetku, bila je zauzeta jer je u vlasništvu Nejmara, pa je posegnuo za brojem 30, istim onim koji je nosio kada je debitovao za Barselonu...
Mesi je imao, i propustio priliku da pokaže koliko voli klub koji mu je praktično spasio život, kada mu je kao 11-godišnjaku konstatovan ozbiljan zdravstveni problem - deficit hormona rasta.
Roditelji nisu imali novca za skupo lečenje, a Barselona je pristala da se on iz Argentine preseli u Kataloniju i da plaća oko 900 dolara mesečno.
Uskoro je Mesi potpisao prvi ugovor, i bilo je to na salveti, tada je ispisana istorija i rođena je velika ljubav.
Ljubav koja će trajati 21 godinu, ali će onda iscureti kao peščani sat!
I mnogi navijači su ga javno osudili zbog takvog poteza, navodeći da je upravo on krivac što je Barselona u dužničkom ropstvu, jer je on svojim ucenama tokom prethodnih godina prouzrokovao finansijskih krah katalonskog giganta.
Bilo je i onih koji su plakali pred metalnim kapijama Kamp noua, jer nisu mogli da veruju da je došao dan kada će se Barselona i Mesi razići.
Ali došao je! Došao je i prošao...
Mesi je otišao, pojavio se u „gradu svetlosti“ sa majicom „Ovo je Pariz“ čime je iskusno dodatno pobrao simpatije navijača Pari Sen Žermena, dok je Barseloni dodatno zario nož u srce.
Tužno, mogao je Mesi da bude najveći i najvoljeniji u istoriji fudbala - da bude veći od Krojfa, a ispao je manji od Figa.
Izabrao je da bude „ skupo plaćeni najamni radnik na arapskoj građevini od peska“... I nema dileme da će se PSŽ naosvajati trofeja, uzeće verovatno i tu Ligu šampiona, koja je od osnivanja kluba bila samo misaona imenica za klub iz Pariza, ali nema tu ljubavi.
Tu se sve vrti oko arapskih miliona koji su odavno ukrali dušu fudbalu.
Kamera Sputnjika ispratila istorijski trenutak – Mesi sleteo u Pariz i izazvao haos! /video/
PSŽ ozvaničio dolazak Mesija! /video/
Podrhtava evropsko tlo – Mesi stiže u Pariz!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala