Bizarna situacija – da li je Grk varao? /video/

© AP Photo / Darron CummingsGrčki teniser Stefanos Cicipas
Grčki teniser Stefanos Cicipas - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2021
Pratite nas
Na meču između Aleksandera Zvereva i Stefanosa Cicipasa viđena je drama nakon što je Stefanos Cicipas više od osam minuta bio odsutan zbog odlaska u toalet. Nemački teniser žalio se kod glavnog arbitra jer je Grk poneo torbu u kojoj mu je, navodno, bio telefon i optužio ga je za varanje, te se postavlja pitanje – da li je Cicipas prekršio pravila?
Cicipas je bio u nokdaunu jer je Zverev imao set prednosti i brejk u drugom periodu igre, i bilo mu je potrebno nešto da ga trgne, da se vrati u meč.
Grk je, baš kao na Mastersu u Parizu, odlučio da na kratko ode u toalet, sabere misli i pokuša da preokrene rezultat.
To je i uspeo, međutim, nije se zadržao kratko, već punih osam minuta, i veliko je pitanje da li je prekršio pravilo o „koučingu“, odnosno pravilo koje ne dozvoljava komunikaciju sa trenerom tokom meča.
Zverev se žalio, govorio glavnom sudiji da je Cicipas poneo telefon sa sobom i da lako može da komunicira sa ocem, koji mu je i trener, a da sve bude gore po Grka u tom trenutku kamera se preselila na oca Apostolosa koji je imao telefonu ruci.
Apstolos Cicipas nešto je kucao na telefonu i verovatno nikada nećemo saznati šta je bilo u pitanju, ali da se Stefanos vratio preporođen – vratio se.
Zaigrao je bolje, osvojio je šest od narednih sedam gemova i izjednačio je na 1-1. Imao je i veliku prednost i u trećem setu, ali nije uspeo da završi meč i Zverev je posle velikog preokreta slavio.
Nemac je dopustio da nervoza utiče na njega, ali vratio se pre kraja meča i na kraju je uspeo da pobedi i prođe u veliko finale u kom će igrati protiv Andreja Rubljova.
Nemački teniser Aleksander Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2021
Drama, tenzija, preokret – spektakl Zvereva i Cicipasa! /video/
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 21.08.2021
Rubljov slavio u ruskom spektaklu!
Ruski teniser Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 21.08.2021
Medvedev poludeo posle sudara s kamerom: Tužiću vas! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala