Zastrašujući pad – biciklista umalo završio u provaliji /video/

© AFP 2023 / PHILIPPE LOPEZŠpanski biciklista Alehandro Valverde
Španski biciklista Alehandro Valverde - Sputnik Srbija, 1920, 21.08.2021
Pratite nas
Alehandro Valverde, jedan od najboljih biciklista 21. veka, morao je da se povuče sa La Vuelte, poslednjeg Grand tura u sezoni, nakon što je doživeo zastrašujući pad na sedmoj etapi koja je vožena od Gandije do Balson de Alisentea u dužini od 152 kilometra.
Valverde, koji ima 41 godinu i na Vueltu je došao u dobroj formi, nalazi se na zalasku karijere i na domaćem terenu je želeo da odveze možda i poslednji Grand tur.
Vozio je odlično, posle šest etapa nalazio se na četvrtom mestu u generalnom plasmanu, ali posle sedme dobro je i da je živ, s obzirom da je završio na ivici provalije nakon što je pao tokom spusta.
Biciklisti se niz planinu spuštaju i pri brzini od 100 kilometara na čas i moraju da budu izuzetno koncentrisani da ne bi došlo do incidenata. Valverde, iako je najiskusniji vozač, nije pazio i pri velikoj brzini izleteo je sa staze.
Valverde je nakon pada morao da odustane od trke, što je veliko razočaranje za ljubitelje biciklizma jer je Španac jedan od poslednjih vozača, ako ne i poslednji, koji je činio zlatnu generaciju biciklizma.
Valverde je slomio desnu ključnu kost, odmah je operisan i trenutno se oporavlja.
Svi se nadaju da ovo nije bila poslednja trka koju je Španac odvozio u veoma bogatoj karijeri u kojoj je osvojio jednom La Vueltu, četiri klasika Lijež-Baston-Lijež, pet puta klasik Valonska strela, dvanaest etapa na Vuelti, četiri etape na Tur d'Fransu, devet na Trci kroz Kataloniju, koju je osvajao i tri puta, bio je i šampion sveta 2008...
Detalj sa basket utakmice između Litvanije i Rumunije - Sputnik Srbija, 1920, 21.08.2021
Stravičan pad koji je mogao da se završi fatalnim ishodom /video/
Slovenački biciklista Tadej Pogačar - Sputnik Srbija, 1920, 21.08.2021
Slovenac najplaćeniji biciklista na planeti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala