Vučić: Do juna kompletno nova Dunavska magistrala

© Tanjug / TARA RADOVANOVICVučić obišao radove na Dunavskoj magistrali
Vučić obišao radove na Dunavskoj magistrali - Sputnik Srbija, 1920, 21.08.2021
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će kompletna Dunavska magistrala biti obnovljena do kraja juna naredne godine.
Vučić je, po obilasku deonice puta Golubac-Donji Milanovac, na kojoj su radovi počeli pre nekoliko dana, rekao da je veoma zadovoljan onim što je video, vredne ljude, neimare koji na tom putu rade, a koji su ne samo iz Braničevskog i Borskog okruga, već iz cele Srbije.
“Mnogo radimo i gradimo i do juna ćemo da završimo celu Dunavsku magistralu, biće nov i perfektan put, na ponos svim građanima, a posebno važan za istok zemlje”, rekao je Vučić.
Ostaje zatim, dodaje, da se obezbedi i druga infrastruktura i sadržaji, marina, pristanište, biciklistička staza…
Preneo je da postoji ideja koja bi turizmu mnogo donela, da se izgradi stakleni most, na mestu gde je Dunav najuži, u Kazanu, na visini od 310 metara, koji bi spojio srpsku i rumunsku obalu.
Za to, kaže, sada nema novca, ali u perspektivi se možda u razgovoru sa rumunskom stranom dođe do dogovora o tom projektu.
“To je za one koji vole adrenalinska iskušenja, oni bi skupo to platili. Ali, kada bi imali para, ne ove godine, ali ni do pola sledeće, onda ćemo da vidimo sa rumunskom stranom, da uradimo takav most iznad Dunava, to bi bila fantastična atrakcija”, rekao je Vučić.
Ponovio je da se u puteve u Srbiji, naročito na istoku zemlje, nije ulagalo 50 godina.
“Nadam se da će biti drugačije u budućnosti, da neki drugi, kada budu došli, mogu bar da zakrpe i da okreče ono što smo mi uradili”, rekao je Vučić.

Šta obuhvataju radovi

Predstavnik nadzornog organa "Puteva Srbije" Vladimir Petrović rekao je za Tanjug da radovi obuhvataju uklanjanje postojećih slojeva asfalta, ojačavanje postojeće kolovozne konstrukcije, poboljšanje drenažnog sistema, izradu nove vertikalne i horizontalne signalizacije, kao i promenu elasto odbojne ograde.
"Trenutno su radovi na skidanju postojećeg asfalta, a po završetku radova deonica će biti presvučena novim asfaltnim slojem debljine 14 centimetara", rekao je Petrović.
Naveo je da su pri kraju radovi na deonici od Donjeg Milanovca do Rudne glave, dužine 21 kilometar, i da će biti završeni krajem sledeće sedmice.
Obnovu saobraćajnice Donji Milanovac-Golubac finansiraju Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i JP "Putevi Srbije".
Izvođači radova su "Srbija auto-put" d.o.o i PZP "Požarevac" d.o.o.
Rok za završetak radova je 19. april 2022. godine.
Radove na ovoj deonici Dunavske magistrale , koji su počeli 19. avgusta, sa predsednikom su obišli ministar građevine, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, direktor JP "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak i direktor “Koridora Srbije” Aleksandar Antić, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala