Tvorac ruske vakcine: Posle "Fajzera" primite "Sputnjik lajt"

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaRuska vakcina "Sputnjik lajt"
Ruska vakcina Sputnjik lajt - Sputnik Srbija, 1920, 21.08.2021
Pratite nas
Predlog Ruskog fonda za direktne investicije da se "Sputnjik lajt" koristi kao treća doza, nakon vakcinacije preparatom "Fajzer" ima naučnu osnovu i pomoći će da se poboljša efekat prve dve doze, saopštio je direktor ruskog Centra "Gamaleja" Aleksandar Gincburg.

"Fajzer ima problem sa delta sojem koji je sada 90 odsto, a u nekim regionima planete 100 odsto. Efikasnost protiv ovog soja mu nije tako visoka kako su saopštili. Višestruko mu je pala efikasnost, skoro do 50-40 odsto, što se ne vidi na Sputnjiku Ve (Sputnik V). Zato je predlog Ruskog fonda za direktne investicije potpuno logičan i naučno zasnovan", ukazuje naučnik.

Ruski fond za direktne investicije je još 11. avgusta predložio da se "Sputnjik lajt" koristi kao treća doza kod ljudi koji su vakcinisani "Fajzerom". Prošle jeseni on je predložio, između ostalog, saradnju britansko-švedskoj kompaniji "Astra Zeneka".
Ranije su naučnici saopštili da je efikasnost "Fajzera" protiv delta soja pala sa 76 odsto do 42 odsto, dok "Sputnjika Ve" protiv delte iznosi 83 odsto.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala