Španija nije dozvolila ruskim ratnim brodovima da uđu u njenu luku

© Foto : Russian Defense MinistryVeliki protivpodmornički brod "Videadmiral Kulakov"
Veliki protivpodmornički brod Videadmiral Kulakov - Sputnik Srbija, 1920, 21.08.2021
Pratite nas
Odbijanje španskih vlasti da puste brodove ruske Severne flote u luku Seutu izgleda čudno, saopštila je zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

"Zbunjeni smo odbijanjem nadležnih vlasti Španije da izdaju odobrenje za uplovljavanje brodova Severne flota, Ratne mornarice Rusije (veliki protivbrodski brod "Viceadmiral Kulakov" i spasilački brod "Altaj" u luku Seuta. Ova situacija izgleda, u najmanju ruku, čudno, posebno zbog postojeće pozitivne prakse saradnje po pitanju uplovljavanja ruskih vojnih brodova u španske luke", saopštila je Zaharova.

Ona je naglasila da ponašanje španske strane nije u duhu Deklaracije o strateškom partnerstvu koju su dve države potpisale 2009. godine, kao ni "rusko-španske saradnje koja se poslednjih godina razvija u konstruktivnom duhu".
"Iznenađuje i činjenica da španska zvanična lica dozvoljavaju curenje ovih informacija u centralne medije zemlje, očigledno, želeći da pokažu svoju privrženost rusofobnom krilu NATO-a u periodu pripreme samita država-članica alijanse koji bi trebalo da se održi u Madridu 2022. godine", saopštila je Zaharova.
„Iznenađujuće je i to što su španski zvaničnici ovu priču procurili u centralne medije u zemlji, očigledno želeći time da pokažu svoju privrženost rusofobnom krilu NATO -a tokom priprema za samit država članica alijanse, koji će se održati u Madridu 2022. godine “, rekla je Zaharova.
Španski list "El Pais" saopštio je da MIP Španije neće dozvoliti da dva ruska vojna broda uđu u luku Seutu. Kako se navodi, MIP Španije nije dobio potrebne informacije pod vojeke o daljoj ruti brodova, nakon isplovljavanja iz Seute, naveo je list.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala