Dva Rusa, Grk i Nemac ruskog porekla – Sinsinati dobio polufinaliste

© AP Photo / Aaron DosterAleksander Zverev na Mastersu u Sinsinatiju
Aleksander Zverev na Mastersu u Sinsinatiju - Sputnik Srbija, 1920, 21.08.2021
Pratite nas
Grčki teniser Stefanos Cicipas i Nemac ruskog porekla Aleksandar Zverev plasirali su se u polufinale Mastersa u Sinsinatiju i tu pridružili Rusima, Danilu Medvedevu i Andreju Rubljovu.
Ranije u toku dana Medvedev i Rubljov su zakazali prvo polufinale, a onda su do istog uspeha došli Zverev i Cicipas.
Cicipas je imao nešto više problema, ali je na kraju uspeo da savlada učenika Tonija Nadala, Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima sa 2-1 u setovima – 6:2, 5:7, 6:1.
Posle dominantnog prvog seta, u drugom je viđena ravnopravna borba, a Grk je imao dve vezane brejk/meč lopte pri vođstvu od 5:4.
Međutim, Ože-Alijasim je spasao obe, a onda iskoristio nalet i napravio brejk kojim je rešio drugi set.
Cicipas je uspeo da se konsoliduje u trećem setu, vrati na pobednički put i plasira u polufinale, gde ga čeka duel sa Sašom Zverevim.
Zverev je pobedio Norvežanina Kaspera Ruda poprilično lako, pošto je posle samo sat vremena igre bilo 6:1, 6:3.
Nemac ruskog porekla je Rudu čak triput oduzeo servis u prvom setu, a u svoja tri servis gema izgubio jedan poen.
Drugi set počeo je brejkom Norvežanina i vođstvom od 3:1, ali je usledila Sašina furiozna serija od pet gemova u nizu tokom koje je izgubio ukupno šest poena.
Prvo polufinale Sinsinatija između Medvedeva i Rubljova na programu je od 19 časova posrednjeevropskom vremenu, dok duel Zvereva i Cicipasa sledi u u ponoć.
U ženskom polufinalu sastaće se Australijanka Ešli Barti i Nemica Ađelik Kerber, odnosno Čehinja Karolina Pliškova i Švajcarkinja Džil Tajhman.
Barti je pobedila Krejčikovu sa 6:2, 6:4; Kerber je eliminisala Kvitovu posle 6:4, 3:3 i predaje; Tajman je iznenadila Benčićevu sa 6:3, 6:2; Pliškovoj je Badosa predala na 7:5, 2:0
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala