Milačić: Đukanović zloupotrebljava ustoličenje, tenzije skretanje pažnje sa crnogorskog „Ritopeka“

© Foto : Sputnjiku ustupila Prava Crna GoraMarko Milačić, predsjednik Prave Crne Gore i poslanik u Skupštini
Marko Milačić, predsjednik Prave Crne Gore i poslanik u Skupštini - Sputnik Srbija, 1920, 21.08.2021
Pratite nas
Marko Milačić, predsednik Prave Crne Gore, reagovao je na podgrevanje tenzija u Crnoj Gori uoči ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju.
Milačićevo saopštenje prenosimo u celosti:
„Predsjednik države Milo Đukanović i dalje se krije, prepuštajući svojim savjetnicima, njemu lojalnim medijima, raznoraznim formalnim i neformalnim grupama, da u njegovo ime iz dana u dan, a u susret ustoličenju Mitropolita Joanikija, podgrijavaju tenzije pokušavajući tako da, svjesno i planirano, uvede zemlju u zonu nestabilnosti.
Đukanović, čija je ustavna obaveza, između ostalog, da čuva poredak i stabilnost, prećutkuje najbrutalnije, svakodnevne istupe čiji je jedini cilj stvaranje haosa, nestabilnosti i meteža, ne pokušavajući, čak ni deklarativno, da smiri situaciju i doprinese miru.
Nama je jasno da Đukanoviću to nikada nije ni bio cilj, ali treba da bude notirano, naročito zbog stranog faktora, koji sada bjelodano, upravo na ovom primjeru, može da vidi ko u Crnoj Gori želi haos, ko u Crnoj Gori želi destabilizaciju, ko u Crnoj Gori priziva nemire. Predsjednik države lično.
I to upravo onaj čovjek koji je svojevremeno ljubio krst u rukama blaženopočivšeg Mitropolita Amfilohija, pohodio Cetinjski manastir u vrijeme Mitropolita Amfilohija, onaj čovjek čiji je rođeni brat finansijski pomagao crkve i manastire, čiji je nekadašnji intimus i ideolog DPS-a Svetozar Marović u zatvorskoj ćeliji dozivao upravo Mitropolita Amfilohija da mu se ispovijedi, i tako u nedogled u prethodne tri decenije.
Jasno je, dakle, šta je bio ključni motiv ovakvog pređašnjeg ponašanja: puko održanje na vlasti, pa se služio svim mogućim sredstvima. Ni tada, ni danas, Đukanovićevo ponašanje nema veze sa pitanjima crkve.
Đukanović i njegove ekspoziture treba da znaju da se nova vlast neće igrati ni sa čijim osjećanjima, ali da ćemo, bez ikakve dileme, potpuno i bespogovorno zaštititi Ustav, red, poredak i mir. Jeftini pokušaji destabilizacije odlazećih, sa ciljem pokušaja prije svega destabilizacije procesa uspostavljanja slobodnog Tužilaštva, koliko god se Đukanović upinjao, neće proći.
Ne smeta Đukanoviću ustoličenje Mitropolita Joanikija, to je samo povod kako bi se skrenula pažnja sa, recimo, sadržaja na pojedinim kriptovanim telefonima i odmotavanja klupka crnogorskog „Ritopeka“ i cjelokupnog organizovanog kriminala“, navodi se u Milačićevom saopštenju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala