Luda priča o Romanovom potezu koji je promenio istoriju

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaRoman Abramovič
Roman Abramovič - Sputnik Srbija, 1920, 21.08.2021
Pratite nas
Kristofer Samjuelson, finansijski stručnjak, upravnik povereničkih fondova i posrednik, otkrio je kako je Roman Abramovič, ruski oligarh, kupio Fudbalski klub Čelsi.
Abramovič je sada već davne 2003. godine kupio Čelsi i taj londonski klub uveo u najuspešnije doba u istoriji kluba.
Međutim, istorija je veoma lako mogla da bude drugačija, jer se Roman prvobitno interesovao za kupovinu Totenhema, kluba koji tokom poslednjih 18 godina nije imao ni promil Čelsijevih uspeha.
Pomenuti Samjuelson je tada bio sa Abramovičem u Londonu kako bi mu pomogao da kupi jedan od klubova, a ostalo je istorija...
„Vraćali smo se iz razgledanja Totenhema i on me je pitao: 'Šta je ovo?'. Rekao sam mu: 'To je Stamford Bridž, Fudbalski klub Čelsi'. On me je onda pitao: 'Zašto ne mogu da imam taj?'. Nedelju dana kasnije, postao je vlasnik (Čelsija)“, izjavio je Samjuelson.
Londonski Plavci su od tada osvojili pet titula šampiona Engleske, dve Lige šampiona, osam engleskih kupova, dve Lige Evrope...
Skoro dve decenije kasnije Romanova želja za uspehom Čelsija ne jenjava, pa je baš prethodne sezone ponovo završio na krovu Evrope, a ove ima podjednako velike šampionske ambicije.
Čelsi je nedavno u svoje redove vratio golgetera Romelua Lukakua za klupski rekord od 115 miliona evra i zakrpio glavnu „rupu“ u svojoj igri iz prethodne sezone.
Kada Roman reši da proda Čelsi, veoma je moguće da u istoriju fudbala uđe kao jedan od najuspešnijih vlasnika svih vremena, a definitivno kao neko ko je u najvećoj meri preporodio jedan klub.
Rus je „oduvao“ šejka, Barsu i Real
Čelsi kroz penal dramu do Superkupa Evrope
Sari priznao grešku: Marina je odlagala moj odlazak iz Čelsija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala