„Hoćete li zaustaviti i Joanikija“: Nepriznata CPC podnela krivičnu prijavu protiv policajaca

© Foto : Foto Mitropolija crnogorsko-primorskaCrkva Preobraženja na Ivanovim koritima
Crkva Preobraženja na Ivanovim koritima - Sputnik Srbija, 1920, 21.08.2021
Pratite nas
Kanonski nepriznata Crnogorska pravoslavna crkva (CPC) podnela je krivičnu prijavu protiv više pripadnika crnogorske policije jer su, kako tvrde, ograničavali slobodu kretanja samozvanom mitropolitu Mihailu, kao i sveštenim licima i civilima u njegovoj pratnji.
Kako navode, to se dogodilo u četvrtak kada je Mihailo nameravao da dođe do crkve Preobraženja na Ivanovim koritima da bi sasluživao liturgiju, objavila je „Pobjeda“.
Nepriznata CPC smatra da su policijski službenici zloupotrebili svoja ovlašćenja i da su „javna ovlašćenja zaštite bezbednosti i sigurnosti svih građana podredili nečijim ličnim nalozima i interesima“, povredivši tako njihova osnovna ljudska prava i slobode.
Policija,  Crna Gora - Sputnik Srbija, 1920, 19.08.2021
Miraševi obećali da neće u crkvu, pa ušli: Policija o skandalu na Ivanovim koritima
Navode i da su policijski službenici, protiv kojih je podneta krivična prijava, tog dana bez pravnog osnova ograničili slobodu kretanja Mihailu, njegovoj pratnji, ali i građanima koji, kako tvrde, nisu imali nikakve veze sa verskim obredom.
„Da li ćete iz istih, bezbedonosnih razloga, 5. septembra ograničiti slobodu kretanja mitropolitu SPC, Joanikiju Mićoviću i ne dozvoliti mu da dođe do Cetinjskog manastira kako bi izbegli incidente, a kao što ste to juče učinili u slučaju našeg mitropolita“, uputili su iz nepriznate CPC pitanje Upravi policije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala