Švajcarac otkrio šta čeka Federera

© AP Photo / Thibault CamusŠvajcarski teniser Rodžer Federer tokom prvog kola Rolan Garosa 2021.
Švajcarski teniser Rodžer Federer tokom prvog kola Rolan Garosa 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 21.08.2021
Pratite nas
Rodžer Federer je šokirao javnost objavom da mora na novu operaciju kolena, pa se sada svi pitaju da li će se ikada vratiti profesionalnom tenisu. Njegov sunarodnik Hajnc Gunhart veruje da je povratak u igri, ali ne onakav kakvom se mnogi nadaju.
Federer će propustiti nekoliko meseci zbog treće operacije kolena u samo dve godine, zbog čega je prethodno propustio više od godinu dana tokom 2020. i 2021. godine.
Nekada prvi teniser sveta će po povratku na teren imati 40 godina i veliko je pitanje da li će biti u stanju da se vrati ne samo na potrebni nivo, već uopšte.
Gunhart, 62-godišnji Švajcarac koji je tokom 1980-ih osvojio četiri Grend slem titule u dublu, veruje u jednog od najboljih tenisera svih vremena.
„Mislim da će ponovo zaigrati negde. Ako to ne bude na ATP turu, možda će biti na egzibiciji u Africi ili Lejver kupu. Odluku će doneti u narednih nekoliko meseci“, rekao je Gunhart za „Blik“.
On veruje da će Rodžer odluku moći da donese tek kada se vrati treninzima.
„To će biti Dan D, kada bude trenirao i video koliko naporan put će mu biti do najvišeg nivoa. Već je jednom uspeo da se vrati, tada je izgledao neverovatno, pa s obzirom da je to prošlo dobro za njega, mogu da zamislim da veruje da može to da ponovi“, dodao je Gunhart.
Federerov renking na ATP rang listi sačuvala je promena pravila usred pandemije virusa korona, pa je trenutno deveti teniser sveta, iako mu rezultati nisu ni blizu te pozicije.
Međutim, od turnira u Sinsinatiju pravila su vraćena na staro, tako da će Federer značajno pasti na lestvici.
Ipak, ukoliko bude želeo da se vrati moći će da koristi takozvani zaštićeni renking i da zaigra na najvećim turnirima, ali je veliko pitanje da li će se za takav potez odlučiti.
Đoković o Britancima: Ti užasni ljudi...
„Najveći, oporavi se“ – teniski svet reagovao na šokantnu vest Federera
Amerikanac pričao o Nadalu, pa poručio: „Novak je promenio izgled tenisa“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala