Dunav rađa nove šampione. Održana regata zemunskih čamaca i kajaka /foto, video/

© Sputnik / Lola Đorđević“Festival zemunskih čamaca i kajaka”
“Festival zemunskih čamaca i kajaka” - Sputnik Srbija, 1920, 21.08.2021
Pratite nas
Nekoliko stotina takmičara i navijača "okupiralo" je u subotu Zemunski kej, gde je, u okviru Festivala zemunskih čamaca i kajaka, održana tradicionalna regata Kajak-kanu kluba iz Gornje varoši.
Na klupskom takmičenju koje već 75 godina okuplja sportiste svih starosnih kategorija učestvovalo je oko 300 kajakaša i kanuista iz 15 klubova. Regata se odvijala na potezu od Kluba Radecki do Kajak-kanu kluba Zemun na deonici dužine 500 metara.
Cika, bodrenje i podrška drugara i porodice bili su neizostavni deo svake trke. Radost, i ozarenost na licima pobednika, ali i poneka suza učesnika koji su imali manje sreće, najslikovitije su pokazali koliko su ovakve manifestacije značajne za mlade sportiste. Jer, ko zna, možda je upravo danas, na Dunavu veslao neki budući šampion ili šampionka, koji će boje naše zemlje braniti na velikim takmičenjima.
© Sputnik / Lola Đorđević“Festival zemunskih čamaca i kajaka”
“Festival zemunskih čamaca i kajaka”  - Sputnik Srbija, 1920, 21.08.2021
“Festival zemunskih čamaca i kajaka”
Pored trkačkog dela programa, posetioci su mogli da uživaju i u izložbi čamaca i ostalih predmeta koji se koriste za veslanje, a koji su bili izloženi na šetalištu na Keju. A ljubitelji gastronomije su, u okviru festivala, prethodno veče, imali priliku da uživaju u najlepšoj čorbi koju zemunski alasi prave od sveže rečne ribe.
© Sputnik / Lola ĐorđevićNekoliko stotina takmičara i navijača "okupiralo" je danas Zemunski kej
Nekoliko stotina takmičara i navijača okupiralo je danas Zemunski kej - Sputnik Srbija, 1920, 21.08.2021
Nekoliko stotina takmičara i navijača "okupiralo" je danas Zemunski kej
Zemun sa svojim izlazom na Dunav je već tradicionalno grad čamdžija i alasa, a Kajak-kanu klub Zemun, kao jedan od najstarijih sportskih kolektiva u Beogradu, mesto okupljanja veslača i zaljubljenika u reku.
Ovogodišnja manifestacija “Festival zemunskih čamaca i kajaka” održana je pod pokroviteljstvom Sekretarijata za privredu grada Beograda.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala