Tri modela nastave, sve zavisi od Kriznog štaba: Kako će početi školska godina u Srbiji

Pratite nas
Tri modela nastave opcija su za početak školske godine u Srbiji usaglašeno je na sastanku predstavnika Ministarstva prosvete i Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS).
Ministarstvo i USPRS saglasni su da školska godina treba da počne regularno 1. septembra, ali će ta odluka zavisiti od predloga Kriznog štaba zbog pandemije virusa korona.
Nakon održanog sastanka usaglašeno je da su u opciji tri modela nastave - svi učenici u školi, deo u klupama, deo onlajn i potpuno onlajn.
Branko Ružić - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2021
Ministar i sindikati: Redovna nastava najbolja opcija, važan faktor vakcinacija prosvetnih radnika
Zvonimir Jović iz USPRS-a kaže za Tanjug da je jasno da redovnu nastavu ne može ništa da zameni, ali da će se u slučaju porasta broja obolelih, primeniti neki od drugih modela.

„Naš zajednički stav je da od 1. septembra treba da počne nastava u punom kapacitetu i da svi nastavnici budu u školi. Prosvetni sistem će biti decentralizovan, a modeli rada zavisiće od stanja u jedinici lokalne samouprave“, rekao je Jović.

U Ministarstvu prosvete potvrdili su za Tanjug da je želja da školska godina počne regularno i da đaci krenu na redovnu nastavu.
Sindikati, sa druge strane, zalažu se i da u odeljenjima bude do 20 učenika, što bi, kažu, povećalo kvalitet nastave.
Epidemiolog Predrag Kon - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2021
Kon: Rešenje za početak školske godine je odvajanje vakcinisane od nevakcinisane dece
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala