Ministar i sindikati: Redovna nastava najbolja opcija, važan faktor vakcinacija prosvetnih radnika

© Sputnik / Lola ĐorđevićBranko Ružić
Branko Ružić - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2021
Pratite nas
Prvi potpredsednik vlade i ministar prosvete Branko Ružić rekao je da se za odluku o modelu nastave čeka sednica Kriznog štaba. On očekuje da će se sednica održati u najskorijem roku i da će zaposleni u školama imati dovoljno vremena da se spreme za početak nastave.
Branko Ružić se sastao sa predstavnicima reprezentativnih sindikata kako bi razgovarali o nastavi od 1. septembra, planovima Ministarstva u narednom periodu, kao i izazovima sa kojima se susreću zaposleni u obrazovnom-vaspitnom sistemu, saopštilo je Ministarstvo prosvete.
Ružić je istakao da se na odluku o modelu nastave čeka sednica Kriznog štaba, za koju očekuje da se održi u najskorijem roku, te će zaposleni u školama imati dovoljno vremena da se spreme za početak nastave.
Dodaje se da su, složivši se da je redovna nastava najbolja opcija za svu decu, sagovornici istakli i važnost vakcinacije prosvetnih radnika kao jednog od faktora da od 1. septembra tako i bude.
"Tome najviše i težimo", rekao je ministar, dodavši da je iznad svega važnije zdravlje i dece i zaposlenih, te da će se ponajviše saslušati šta zdravstvena struka kaže.
Kako se navodi u saopštenju, na sastanku je dogovoreno da se naredni sastanak ministra i predstavnika sindikata održi posle sednice Kriznog štaba na kojoj bi se dogovorila primena odluke o modelu nastave.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala