Amerikanac žestoko pogrešio u tvrdnji o Đokoviću – „da li bilo šta znaš o tenisu?“

© AFP 2023 / MATTHEW STOCKMANNovak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer
Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 20.08.2021
Pratite nas
Vest da Rafael Nadal, uz Rodžera Federera, neće zaigrati na US Openu navela je Džonatana Lemajera da napiše kako će Novaku Đokoviću biti otvoren put na poslednjem Grend slemu u sezoni. To bi bilo u redu da je u pitanju 2016. godina, ali pošto Nadal i Federer nisu pobedili Đokovića na betonu skoro deset godina, onda takva tvrdnja ne stoji.
Iza nas je jako turbulentan period u svetu tenisa, pošto je prvo Rodžer Federer saopštio da je završio sezonu, a zatim je isto potvrdio i Rafael Nadal.
Dva od tri najveća tenisera u istoriji tenisa neće igrati u predstojećem delu sezone što je veliki udarac za „beli sport“ jer su njih dvojica, baš kao i Novak Đoković, veći od tenisa.
To su činjenice, ali činjenica je i da Federer i Nadal ove godine nisu na očekivanom nivou, a već sezonama unazad teško pariraju Novaku Đokoviću.
Zato reći da je Novaku Đokoviću otvoren put ka 21. Grend slem tituli, čime bi postao teniser sa najviše ovakvih trofeja u istoriji muškog tenisa – netačna.
Američki novinar Džonatan Lemajer, kog na Tviteru prati 248 hiljada ljudi, napisao je gorepomenuto – kako je Đokoviću otvoren put – i brzo su se javili ljudi da ga demantuju.
„Đokoviću je otvoren put ka tituli zato što ne igraju Federer, koji ga nije pobedio na Grend slemu od 2012, i Nadal koji nije uzeo set Novaku na betonu od 2013? Da li znaš bilo šta o tenisu“, odgovorio mu je jedan od navijača.
I, ovo što je napisano je apsolutno tačno i ma koliko Federer i Nadal bili veliki, na betonu nisu nikakva pretnja po Đokovića, već su to mladi teniser poput Medvedeva, Zvereva, Cicipasa...
A, to je teško prihvatiti – pogotovo pristrasnim navijačima koji na Novaka gledaju kao „uljeza“ koji im je pokvario rivalstvo između Rafe i Rodžera.
Stefanos Cicipas - Sputnik Srbija, 1920, 20.08.2021
Cicipas šokantnom izjavom „naterao“ vladu Grčke da se oglasi
Rafael Nadal napušta teren posle poraza od Novaka Đokovića u polufinalu Rolan Garosa - Sputnik Srbija, 1920, 20.08.2021
Nadal šokirao: Završio sam sezonu!
Andrej Rubljov, ruski teniser, na turniru u Barseloni - Sputnik Srbija, 1920, 20.08.2021
Novi talas koristi odsustvo „velike trojke“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala