Cicipas šokantnom izjavom „naterao“ vladu Grčke da se oglasi

© AP Photo / Patrick SemanskyStefanos Cicipas
Stefanos Cicipas - Sputnik Srbija, 1920, 20.08.2021
Pratite nas
Stefanos Cicipas, treći teniser sveta, izazvao je potres u svetu tenisa, ali i generalno u Grčkoj izjavom „da je za mlade ljude dobro da se zaraze virusom korona jer će tako najlakše steći imunitet“. Zbog ovakvog stava morala je da reaguje i vlada Grčke, tačnije portparol Janis Oikonomou.
Cicipas se trenutno nalazi na Mastersu u Sinsinatiju, te su novinari iskoristili šansu da ga pitaju za njegovo mišljenje o vakcinaciji.
Grčki teniser nije rekao da je strogo protiv vakcinacije, ali je izrazio skeptičnost i kazao da je za mlade ljude i generalno sportiste dobro da se zaraze virusom jer će tako najlakše steći imunitet.
Takođe, Cicipas je istakao da će se vakcinisati jedino ako to bude uslov da se bavi profesionalnim tenisom, što se verovatno nikada neće desiti, te je jasno da neće primiti vakcinu.
Novak Đoković i Stefanos Cicipas na Rolan Garosu - Sputnik Srbija, 1920, 19.08.2021
Šokantna izjava uzdrmala tenisku javnost: „Dobro je da se zarazimo virusom“
Ovakav stav, pogotovo ovaj drugi „da je dobro zaraziti se koronom“, izazvao je veliku polemiku na društvenim mrežema pošto je poznato da je u svetu preminuo značajan broj mladih ljudi.
Zbog toga je morala da reaguje i vlada Grčke koja je preko portparola Janisa Oikonomoua izdala saopštenje:
„Stefanos Cicipas nije učestvovao u kampanji za vakcinacije, ali jeste u akciji u kojoj smo pričali o važnosti mera zaštita. Cicipas je veliki sportista, njegovo znanje u sportu i njegov doprinos sportu u zemlji su neupitni. Međutim, njegova sposobnost da proceni potrebu za vakcinacijom ili da li je vakcina testirana dovoljno dugo je upitna. Upitna je zašto nema ni znanja ni studija niti istraživačkog rada koji bi mu omogućio da o tome formira mišljenje“, naveo je portparol i dodao:
„Ova pitanja analiziraju, informišu društvo i postavljaju oni koji su ih proučavali, oni koji su studirali medecinu u Grčkoj i ostatku sveta. Bilo bi dobro da njihove stavove obaraćamo pažnju, a onima, koji su svojim odličnim izdanjima na drugim mestima takođe referentna tačka za šire društvene grupe, poručio bih da da budu dvostruko oprezni u iznošenju takvih stavova“.
Videćemo u kom smeru će se dalje razvijati ova priča, pošto pojedini teniski analitičari smatraju da ATP treba da objavi jasna pravila na osnovu kojih bi se teniseri kažnjavali ukoliko bi govorili protiv vakcinacije...
Šokantna izjava uzdrmala tenisku javnost: „Dobro je da se zarazimo virusom“
Nadal šokirao: Završio sam sezonu!
Novi talas koristi odsustvo „velike trojke“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala