Moćni ruski topovi „Malka“ odmeravaju snage /video/

© Sputnik / Ministry of Defence of the Russian Federation / Uđi u bazu fotografijasamohodni nuklearni top «Pion» (2S7M "Malka")
samohodni nuklearni top «Pion» (2S7M Malka) - Sputnik Srbija, 1920, 20.08.2021
Pratite nas
Na poligonu u Kemerovskoj oblasti na jugu Sibira su održane vojne vežbe artiljerije. Prvi su na poligon izašli topovi „Malka“ čiji je zadatak bio da unište komandne punktove protivnika koji se mogu nalaziti na udaljenosti i do 40 kilometara.
Uslovni protivnik pokušava da nanese udar, ali ne uspeva. Samo nekoliko minuta posle salve koju ispaljuju topovi „Malka“, oni odlaze, a samohodne haubice „Msta-S“ nanose protivniku još jedan udar.

„Tokom vežbi se samohodne haubice ‘Msta-S’ ručno pune, mada imaju i automatski sistem upravljanja vatrom i salvama i tokom sukoba se daljinski mogu aktivirati“, navodi „Zvezda“.

U pomoć im pristižu raketni sistemi „Grad“ i protivtenkovski raketni kompleksi „Šturm“, a tokom vežbi su korišćene i samonavođene artiljerijske granate „Krasnopolj“ koje su nanosile udar na dobro zaštićene strateške objekte.

„Granate su predviđene za gađanje pojedinačnih ciljeva, koji se jednostavnim metodama napada ne mogu savladati, kao što je to slučaj sa tenkom DOT. Ova municija nam omogućava da koristimo osvetljenje ne samo sa komandnog punkta, već i da sa bespilotne letelice osvetlimo cilj i, naravno, da ga pogodimo sa velikom preciznošću“, rekao je Ruzalj Murtazin zamenik komandanta artiljerijskog odreda.

Međutim, glavna karakteristika granata je neverovatna preciznost koju omogućava žirokompas i sistem za navođenje.
Samohodna haubica 2S19 „Msta S“ na poligonu u Krasnodarskom kraju - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2021
Buka ruskih haubica i raketnih lansera se širila Kavkazom /video/
Sve o Rusiji pročitajte ovde.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala