Buka ruskih haubica i raketnih lansera se širila Kavkazom /video/

© Sputnik / Vitaliй Timkiv / Uđi u bazu fotografijaSamohodna haubica 2S19 „Msta S“ na poligonu u Krasnodarskom kraju
Samohodna haubica 2S19 „Msta S“ na poligonu u Krasnodarskom kraju - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2021
Pratite nas
Obuka ruskih artiljeraca 58. armije je održana u Čečeniji, saopštila je pres služba Južnog vojnog okruga. Tokom obuke vojnici su pucali iz samohodnih haubica kalibra 152 milimetra „Msta-S“, raketnih lansera koji ispaljuju salve municije „Grad“ i minobacačkih kompleksa „Sanji“ kalibra 120 milimetara.
Kontrola upravljanja je dobijala podatke o koordinatama ciljeva protivnika posle čega je na njih pokrenuta paljba.
„Koordinate otkrivenih ciljeva su se u realnom vremenu prenosile sa bespilotnih letelica i kompleksa za obaveštavanje, upravljanje i veze ‘Strelac’ ka punktovima za upravljanje artiljerijom“, navodi se u saopštenju.
U obuci je učestvovalo 500 vojnika, 60 jedinica naoružanja i tehnike. Vojnici su rešili oko 70 zadataka, tokom kojih su pucali na „neprijateljske“ pozicije na razdaljinu do sedam kilometara.
„Msta-S“ 2S19 je sovjetska i ruska diviziona samohodna haubica kalibra 152 milimetra. Predviđena je za uništavanje taktičkih nuklearnih sredstava, artiljerijskih i minskih baterija, tenkova i druge oklopne tehnike, zatim protivtenkovskih sredstava, žive sile, sredstava protivvazduhoplovne odbrane i protivraketne odbrane, punktova upravljanja, kao i za rušenje utvrđenja i ometanja manevara neprijateljskih rezervi.
Raketni lanser „Grad“ je mobilni višecevni bacač raketa kalibra 122 milimetra i može da ispaljuje 40 raketa. Mogućnosti ovog sistema je da omogući uništavanje žive sile, oklopnih vozila i vatrenog naoružanja neprijatelja. „Grad“ je postao deo naoružanja sovjetske vojske 1963. godine.
„Sanji“ je mobilni minobacač kalibra 120 milimetara, ima glatku cev kroz koju se puni. Na cevi ima osigurač da ne bi mogao dva puta da se napuni. Minobacač u svom sastavu ima transportno vozilo, minobacač kalibra 120 milimetara i kreće se pomoću točkova.
Pročitajte još:
https://tvzvezda.ru/news/2021751048-Xl3lr.html
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala