Sunovrat mlade teniske zvezde posle poraza od Đokovića

© AFP 2023 / VAUGHN RIDLEYMladi kanadski teniser Denis Šapovalov
Mladi kanadski teniser Denis Šapovalov - Sputnik Srbija, 1920, 19.08.2021
Pratite nas
Denis Šapovalov, mladi kanadski teniser, pretrpeo je i treći poraz zaredom otkako je izgubio u polufinalu Vimbldona od Novaka Đokovića. Mladi Kanađanin, ruskog porekla, nije u stanju da pronađe igru koja ga je krasila u Londonu i nalazi se u velikoj krizi pred US Open.
Plasman Denisa Šapovalova u polufinale Vimbldona svi su dočekali sa oduševljenjem jer je supertalentovani Kanađanin konačno došao do polufinala nekog Grend slema.
Igra Šapovalova ostavlja bez daha, jedan je od najzabavnijih tenisera na ATP turu zbog agresivnog stila igre i u polufinalu pružio je žesto otpor prvom teniseru sveta.
Nije uspeo da ga pobedi, poražen je posle tri tesna seta (7:6 (3), 7:5, 7:5) i očekivalo se da će dobru formu preneti i na američku turneju. Međutim, to ne da nije slučaj, nego Denis ne može da se sastavi otkako je završeno Otvoreno prvenstvo Velike Britanije.
Posle najvećeg uspeha u karijeri Šapovalov je doživeo tri uzastopna poraza na počecima turnira, te je tako zaustvaljen na startu Gštada, Toronta i Sinsinatija.
U Švajcarskoj savladao ga je anonimni Čeh Vit Kopriva, u Kanadi bolji od njega bio je Frensis Tijafo, a u Americi, u sredu, pobedio ga je kontroverzni Francuz Benoa Per.
Šapovalov je posle poraza od Đokovića plaćući napustio terene i nakon duela izjavio je da mu je srpski teniser prišao u svlačionici i rekao lepe reči.
Kanadski teniser Denis Šapovalov - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2021
„Nije morao to da uradi“ – Kanađanin otkrio predivan potez Đokovića
„Došao je do moje svlačionice. Rekao mi je da zna koliko mi je teško u ovom trenutku, ali da će sve doći na svoje. Nije morao to da uradi i jako je lepo od njega što to učinio. Mnogo mi znači. Novaka ne cene dovoljno“, rekao je Šapovalov novinarima.
Posle ovakvog posticaja očekivalo se da će Denis zaigrati još bolje, ali to nije slučaj i očigledno da još uvek nije zaboravio na poraz u polufinalu Vimbldona.
Šapovalov, trenutno deseti teniser sveta, pokušaće da na US Openu pronađe formu koja ga je krasila u Londonu, a po svemu sudeći to će biti jako teško, s obzirom na psihičko stanje u kom se nalazi.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 19.08.2021
Dan kada je Đoković postao besmrtan
Denis Šapovalov, kanadski teniser - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2021
Uzalud reči Đokovića – šokantan poraz mlade zvezde! /video/
Nina Stojanović i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2021
Novi napad na Novaka: „Ne poklanja dovoljno pažnje ženama“
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala