Novi napad na Novaka: „Ne poklanja dovoljno pažnje ženama“

© REUTERS / EDGAR SUNina Stojanović i Novak Đoković
Nina Stojanović i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2021
Pratite nas
Legendarna američka teniserka Bili Džin King napala je Novaka Đokovića i njegovu PTPA asocijaciju, smatrajući da ne poklanjaju dovoljno pažnje ženskom tenisu.
Bivša teniserka po kojem je sportski centar u Njujorku na US openu dobio ime, ističe da će Novak Đoković biti najveći teniser ikada, i to vrlo brzo, ali mu zamera što u svoju asocijaciju PTPA nije uključio žene.
Naime, Bili Džin King je na konkretno pitanje da li je iko konsultovao u vezi sa osnivanjem asocijacije na čijem čelu se nalazi najbolji srpski i svetski teniser, negativno odgovorila.
„Nisu me pitali. Niko nije razgovarao sa mnom, i zaista ne znam kako razmišljaju. Dok sam bila na Vimldonu pitala sam ljude o tome, ali sam tekla utisak da niko ne zna ništa. Činjenica je da su unapredili sajt, koriste politički korektan jezik. Ipak, o ženama, istina, pričaju samo kada su pritisnuti. To nije dovoljno. Imaju jake igrače, imaju i novca, Novak Đoković će postati najbolji teniser svih vremena što je zaista važno. Ali, ne znam koliko ljudi želi da ga sledi“, poručio je Bili Džin King.
Ona je dodala još i da su žene u sportu i dalje na marginama, tačnije u drugom planu u odnosu na muškarce.
„Ukoliko bismo se vratili u šezdesete kada smo dobili profesionalan tenis, obletala sam oko muškaraca u pokušaju da dobijemo zajedničku asocijaciju. Odbili su me. Bilo je to teško vreme, jer te momke, od kojih su mi neki prijatelji, nije bilo briga. I dalje je tako generalno, ne brinu zbog nas. Ne vidim da je nešto drugačije sa ovom novom asocijacijom“, ogorčena je Kingova.
Novaku olakšan posao na US Openu, otkazao još jedan igrač iz Top 10
Mari otkrio ko će Đokovića svrgnuti sa trona – u pitanju je Rus
Sud doneo odluku o Đokovićevom slučaju – posle devet godina
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala